gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Една порция вишни дневно бори биреното коремче

Една порция вишни дневно бори биреното коремче

MarianeMariane
Джедай
2559575k
Вишни
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Може да си спестите десетки часове във фитнес залата, потейки се с коремни преси, ако вместо това просто похапвате една-две порции вишни дневно, твърдят китайски учени.

Експертите са категорични, че дори и една скромна порция от ароматния плод е достатъчна, за да ви помогне в борбата с излишните килограми. Освен това вишните са незаменим помощник в борбата с безсънието.

Можете да консумирате и повече от една порция вишни, защото те съвсем не са калорични. Една порция от тях съдържа едва 100 калории и само половин грам мазнини.

За сметка на това те съдържат антоцианини, които предпазват от натрупването на мазнини, особено в областта на корема.

Полезното действие на антоцианините е доказано от екип от китайски учени, провели серия от тестове с опитни мишки. При гризачите било предизвикано изкуствено затлъстяване, след което били инжектирани с антоцианини.

Отслабване

В резултат на това, те изгубили около 5 процента от телесната си маса, особено от тлъстините в областта на корема.

Консумацията на вишни или вишнев концентрат спомага за повишаването на нивата на хормона мелатонин в организма, а както знаем той има ключова роля при заспиването.

Полезното действие на вишните не се изчерпва само с изроеното до тук. Според д-р Кери Кюл от Орегонския медицински университет консумацията на вишнев концентрат намалява болките в мускулите при професионалните спортисти, също спомага и за успокояване на болки, предизвикани от артрит.

Не бива да пропускаме са споменем, че братовчедките на черешите са изключително полезни за работата на сърцето, защото имат благоприятно въздействие върху коронарната дейност.

Антоцианините имат и силно противовъзпалително действие, а също така елиминират вредните мазнини в сърдечносъдовата система, като действието им много напомня това на статиновите лекарства, информира Дейли мейл.

Така че, следващият път, когато не можете да закопчаете ципа на любимите си дънки или в продължение на часове зяпате тавана и броите овце, без изгледи да заспите, просто си хапнете порция вишни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest