gotvach.bg»Статии»Любопитно»Човекът, ядящ само сурово месо от 5 г.

Човекът, ядящ само сурово месо от 5 г.

Сурово месо
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Според антропологични изследвания предците ни в Каменната ера са имали много по-добро здравословно състояние от нас въпреки липсата на медикаменти и модерни технологии. Мнозина експерти твърдят, че това се е дължало на хранителния им режим, който е включвал основно консумация на сурово месо.

Колкото и кръвожадно да звучи това днес, в твърдението има някакъв резон, поне що се отнася до странната диета, на която се е подложил в последните пет години американецът Дерек Нанс.

Доскоро механикът, живеещ в Хюстън, Тексас имал сериозни проблеми с храносмилането. Нанс не успявал да приеме почти никаква храна, страдал от загуба на вкуса и малко от веществата, които поемал, се задържали в тялото му.

След множество изследвания лекарите открили, че Дерек страда от изключително рядък вид алергия. Поради липса на медикамент, който да подтисне симптомите, медиците му препоръчали да се подложи на специален вид изтощителна диета.

В следващите няколко месеца механикът изпробвал почти всяка диета, но без успех, а същевременно здравословното му състояние се влошило допълнително.

Месо

Докато се опитвал да научи повече за алергията, от която страда, Дерек случайно се натъква на друг мъж, страдащ от същото. Той научава, че има нещо, което може да му помогне, и това е диета със сурово месо.

Кръвожадният хранителен режим бил създаден от лекар на име Уестън Прайс, който имал интереси в областта на суровата храна. Той бил последовател на теорията, че някогашните примитивни обитатели на планетата ни били много по-здрави, именно защото живеели само от суровото месо.

Дерек първоначално не бил съгласен да се подложи на тази диета, но с времето здравословното му състояние продължило да се влошава. Той се отчаял и решил да опита. Започнал диетата със сурово месо от домашната си коза, от която преди това си набавял мляко.

Постепенно ежедневното му меню се променило и стандартните храни били заменени само и единствено със сурови мускули, сухожилия, органи и мазнина.

Нанс разказва, че в началото консумацията на сурово месо му докарала диария и изключително лош вкус в устата, но постепенно тялото му се адаптирало. Днес, пет години по-късно, той разказва, че се чувства прекрасно и по-здрав от всякога.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest