gotvach.bg»Статии»Любопитно»Бар напива клиентите си с алкохолни изпарения

Бар напива клиентите си с алкохолни изпарения

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
956162k
алкохолни изпарения
Преносима помощна бамбукова маса
Практичен аксесоар за вашия дом:
Преносима помощна бамбукова маса
70.00 лв.
Виж ››

Бар, който предлага на клиентите си алкохол по един малко по-нестандартен начин, може да се посети в Лондон. В заведението Alcoholic Architecture консумацията на напитки в чаши изглежда се счита за старомодно, ето защо барът обгръща посетителите си в приятна алкохолна мъгла, която да спомогне за покачване на тяхното настроение.

Щом влезете в мрачното заведение, ще чуете музика от орган. След това ще трябва да си сложите дъждобран и да влезете в мъгливо място, където ще усетите алкохолните изпарения. Въпреки че заради мъглата мястото не е особено подходящо за снимки, някои от посетителите опитват да си направят селфи. Останалите се наслаждават на момента и дишат с пълни дробове, разказва изданието The Verge.

Свежарската и нестандартна инсталация е дело на дизайнерската фирма Bompas & Parr. Според инициаторите на идеята това си е чисто и просто алкохолна климатична система за езика на посетители.

За да се насладят на пулверизирания алкохол, гостите на заведението трябва да отделят десет паунда. Срещу тази сума те могат да останат специално пригодена стая. Според създателите на инсталацията след 40-минутно дишане на изпаренията посетителите се чувстват, все едно са се почерпили с едно голямо. Само че в този случай алкохолът навлиза в тялото през белия дроб и очите.

Преди да изненадат жителите и гостите на Лондон със своята инсталация, авторите на идеята щателно са разучили въпроса. Те са разговаряли с лекари и химици, за да им бъде разяснено от специалистите кои от смесите са безопасни за човешкото здраве и колко дълго хората могат да стоят в алкохолната мъгла.

Разбира се, за да напомнят на своите клиенти, че целта на инсталацията не е хората да се опиянят до безпаметност, а просто да приповдигнат настроението си, от заведението са поставили табела в бара, на която пише: Дишай отговорно!

Освен това след като посетителите прекарат един час в специалното помещение, те трябва да напускат. Но пък могат да се отправят към останалата част на заведението, която изглежда като кът от класическо заведение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest