gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Правила за здравословна следобедна закуска

Правила за здравословна следобедна закуска

Здравословна закуска
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л-31%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
115.00 лв.
79.00 лв.
Виж ››

Следобедната закуска, колкото и да е хубаво да я има, често се пренебрегва – умишлено или не. Има и съвсем конкретна причина.

Това е времето, когато едва няколко часа преди края на работния ден правите кратка пауза за разговор с колегите, придружена с кафе, някакъв сладък и в повечето пъти развалящ диетата ви десерт. Обикновено в тези почивки приемате излишни и високо калорични храни, които в последствие трябва да умувате как да изгорите.

Въпреки рисковете диетолозите препоръчват да се закусва следобед. Разбира се, менюто ви трябва да включва качествени и богати на витамини храни, които да ви ободрят и дадат сила за останалата част от деня.

Точно и поради тази причина има няколко необходими правила, които трябва да спазвате, за да сте сигурни, че ще имате здравословна закуска от една страна, а от друга, че ще си спестите излишните калории.

Наложете си известни ограничения. Примерно не изяждайте цял шоколад или пакет с чипс, а го споделете с колегите си. Ако решите да донесете например домашно приготвен кекс, не пропускайте да се похвалите колко добре ви се е получила рецептата. През лятото се въздържайте и отсладоледа. Не си взимайте повече от една топка.

Лешници

Не по-малко ефективна е практиката да си направите план за седмицата, който да определя какво да похапнете в следобедите. Имайки списък черно на бяло, вие ще вложите повече старание да спазвате написаното, за да не се разграничите от обещаното пред самата вас.

Освен че ще тренирате волята си, ще избегнете досадното чудене какво да си вземете за закуска, а всички знаем, че обикновено първото нещо, което ви идва на ум, е парче торта или шоколад.

Много добър вариант е да си носите за следобедна закуска плодове или плодова салата. Може дори и изобщо да не ядете плодовете, а да ги направите на вкусен шейк с обезмаслено мляко или чай – топъл или студен, с повечко мед.

Ако се чувствате истински гладни, а не искате да преяждате преди вечеря, то хапнете шепа сурови ядки. Освен че са полезни, те са вкусни и засищащи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest