Яжте само презрели банани с петна по кората!
Eat Only Overripe Bananas with Dark Spots on the Peel!Jedite samo prezrele banane sa mrljama po kori!
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Яжте само презрели банани с петна по кората!

Яжте само презрели банани с петна по кората!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
Презрели банани

Бананът е един от най-популярните плодове. Той е обичан както заради неповторимия си вкус, така и заради множеството ползи, които носи на тялото и организма.

На 15 април пък в САЩ отбелязват деня на банана.

Бананите са изключително богати на витамини и минерали. В един банан се съдържат средно 110 калории, много фибри, калий, манган и витамините B6 и C. Всяка една от тези субстанции е полезна за различни аспекти от живота ни.

Така например големите количества калий в бананите ги правят необходима храна след запой. Ако сте прекалили с чашките миналата вечер, именно бананът е най-добрият съюзник срещу махмурлука.

Калият помага за регулиране на кръвното налягане и поддържа правилното функциониране на сърцето.

Калият в бананите е полезен и за костите. Той помага за задържане на калций в тялото, като по този начин намалява риска от остеопороза.

Едно изследване на японски учени откри и нова полза на бананите. Те твърдят, че колкото по-тъмна и покрита с петна е кората на любимия плод, толкова по-ефективен е той в унищожаването на туморните клетки.

ядене на банан

Колкото повече черно-кафяви петна има бананът, толкова по-силни са активните антиканцерогенните съставки в него.

Освен че спомагат за борба срещу раковите заболявания, бананите помагат и за предпазване от стомашни язви. Съединения, открити в тях, създават дебел защитен слой в стомаха, който го защитава от киселините. В тях има още и протеазни инхибитори, които елиминират специфични бактерии в стомаха, които причиняват язви.

Според специалистите ежедневният прием на банани подобрява имунитета. Именно поради това този плод е сред най-препоръчваните в периодите на настинки, вируси и грип.

Пасираният банан служи като заместител на маслото. Той не съдържа мазнини и холестерол. Освен това цял или пасиран бананът може да се приема и вместо сладките енергийни напитки.

Всички тези ползи правят бананите още по-апетитни за млади и стари. С тях могат да се приготвят всякакви лакомства като вкусен, здравословен и освежаващ бананов крем и бананов сладкиш и други.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest