gotvach.bg»Статии»Диети»Диета-чудо само с 4 храни гарантира дълъг живот

Диета-чудо само с 4 храни гарантира дълъг живот

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
Диета

Светът на диетичното хранене също има своите тенденции. Често се случва някоя диета да нашуми, след което бива изместена от друга. Всяка следваща гарантира невероятни резултати, стига да се следва определеният режим. Новата диета-чудо обаче е нещо по-различно.

Определяна като чудотворна, тя не цели сваляне на килограмите. Според създателите ѝ тя е сигурен гарант за добро здраве и дълъг живот.

Грах

Основните храни в иновативната диета са четири – соя, царевица, синьо сирене и грах. Според диетолозите в тях се открива съединение, което удължава човешкия живот. Израелско изследване е доказало, че хранителният режим е своеобразна превенция срещу болестите Алцхаймер, Паркинсон и дори рак.

Медиците се надяват откритието им да доведе до по-конкретни изследвания и създаването на медикаменти, които да увеличат продължителността на живот на клетките и да спрат процесите на стареене.

Царевица

Редовната консумация на четирите хранителни продукта поддържа тялото младо и по-неуязвимо за смъртоносни заболявания, като освобождава лечебните свойства на съединението спермидин. То има благотворно действие върху режима на организма, метаболизма и умствената активност през денонощието.

Това помага на хората да живеят по-дълго и в по-добро здраве. В реална ситуация действието на спермидин бива възпирано за сметка на другите процеси в организма.

Соя

В провеждането на тестовете учените са използвали лабораторни мишки. От проведените анализи става ясно, че допълнителните дори спермидин, които постъпват от четирите лечебни храни, имат уникалната способност да регулират биологичния часовник. Ако се установи, че въздействието е същото и при хората, това ще отвори вратата към нови медицински открития.

Синьо сирене

Подобна способност да се регулира биологичният часовник чрез хранителна интервенция има огромен потенциал, категорични са специалистите. Пред учените сега предстои да изследват и полиамините като средство за борба с редица свързани с възрастта заболявания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest