Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Четирите традиционни български десерта

Четирите традиционни български десерта

2 от 4 Снимки

Крем карамел


Чували сме много митове и легенди за крем карамела - че продуктите трябва да са със стайна температура, че не трябва сместа да се бие с миксер, че не трябва водата да завира в тавата и т.н.

В крайна сметка, всички тези тънкости си заслужават, защото крем карамелът е десертът, с който всички ние сме пораснали и който успява да удържи фронта и да запази позиции дори и в конкуренцията на нови модерни изкусителни десерти.

Напоследък все по-често българската маса е заета от чужди, а не от традиционни за нашата кухня десерти. Разбира се, за различните краища на страната ни са характерни различни десерти.

Истината е, че колкото и богат избор от гозби и манджи да имаме, десертите като че ли никога не са били приоритет за българските кулинарни традиции. Голяма част от рецептите са заети от арабския свят, като през годините са били обогатявани от нашите баби.

В галерията горе може да видите и кои са най-емблематичните български десерти, които с удоволствие си хапваме без подканване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати