Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Салати с жито - икономични, вкусни и полезни

Салати с жито - икономични, вкусни и полезни

3 от 3 Снимки

3. Салата от жито с ароматни подправки


Необходими продукти: 150 г сварено жито, 1 червена и 1 зелена чушка, сокът и настърганата кора от 1 лимон, 4 с.л. зехтин, 2 скилидки чесън, 1 ч.л. ситно нарязан магданоз, 1 ч.л. смлян кимион, сол и черен пипер на вкус, няколко стръка пресен копър;

Начин на приготвяне: В затопления зехтин сложете да се задушават нарязаните на дребно чушки, ситно нарязания чесън, лимоновата кора и лимоновия сок и кимиона. Когато всичко се задуши, отстранете от котлона, изчакайте да изстине и подправете със сол и черен пипер на вкус. Сложете всички зеленчуци и подправките в купа и смесете с отцеденото жито, магданоза и копъра.

Макар в наши дни житото често да пристига до нас в неузнаваем вид под формата на натъпкани с неизвестни компоненти бели хлябове, престояли сладкиши и какво ли още не, то може лесно да бъде намерено на пазара и в своя естествен вид.

А ако го открием и консумираме именно по този начин, можем да сме сигурни, че надали има толкова полезен продукт като него.

И освен за печива и основни ястия то е подходящо и за свежи салати като алтернатива на киноа, елда и семена. Ето защо сме Ви подбрали 3 класически рецепти за салати с жито, които могат да се впиша в поста и за празника на Света Анна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати