gotvach.bg»Статии»Любопитно»Какво закусват в Германия?

Какво закусват в Германия?

Закуска
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см - зелен
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см - зелен
5.90 лв.
Виж ››

Закуската определя настроението за целия ден, затова трябва да е приятна и вкусна и да се изяде без бързане. Това съвсем не е просто хранене, а чудесен повод да се почувствате щастливи.

Германците определено са усвоили до съвършенство изкуството на закуската. Скорошно проучване на хранителните навици на германците е стигнало до извода, че тази нация закусва най-много от всички други европейци – цели 76% никога не пропускат най-важното хранене за деня.

След миенето на зъбите и лицето, три четвърти от германците директно се насочват към масата, на която прекарват средно по около 24 минути.

През седмицата за този сутрешен ритуал се отделя по-малко време - 20 минути, докато през уикенда няма нужда да се бърза и тогава закуската трае средно 33 минути.

Бели наденички

Интересен факт е, че по немските улици никога няма да видите човек, който се храни в движение. Това е признак на лошо възпитание и на липса на уважение към самия себе си.

Още от малки, германците се възпитават, че е по-добре да човек да се събуди 30 минути по-рано, но да закуси добре. И никога в бързината.

77 процента от анкетираните германци признават, че залагат най-вече на тестените изделия. По-слабо е присъствието на плодовете - 12 процента, както и на овесените ядки и зърнени храни - 9 процента.

Това съвсем не е изненадващо, предвид факта, че всяка пекарна в Германия е синоним на масова закусвалня, каквато може да намерите на всеки по-оживен ъгъл, отворена за клиенти от около пет и половина сутринта. Така че мнозина просто отскачат до най-близката такава и се снабдяват с вкусни хлебни изделия.

Ако решите да закусвате в кафене, в чинията си ще намерите традиционно немско блюдо, което във всеки район е различно. Например, в Берлин закуската включва две традиционни хлебчета — едното със сьомга, а другото с полусурова кайма и лук.

В Мюнхен обилната закуска също е повече от задължителна. Можете да избирате между пухкав кроасан или бретцел, придружен от вайсвурст -бяла наденица с подправки, приготвена с минимум 51% съдържание на телешко месо, и сладка горчица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest