gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Разлики в маслеността на прясното мляко

Разлики в маслеността на прясното мляко

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
Млечни Продукти
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
28.00 лв.
Виж ››

Млечните продукти и особено прясното мляко са едни от най-здравословните продукти изобщо. Те са ценен източник най-вече на калций, който заздравява състоянието на костите и кожата. Прясното мляко е най-ценният източник на протеини.

Концентрацията на маслеността обаче е различен в различните видове мляко. Тя показва колко грама мазнини се съдържат в 100 мл продукт. Ето какво означават различните проценти масленост в пресните млека:

0.1 % масленост. Това прясно мляко се получава чрез обезмасляване. При него мазнините са сведени до минимум. Процесът засяга само мазнините и не намалява наличието на протеин.

Млякото с 0.1 % масленост е предпочитано от хората, които редовно посещават фитнес залата и тези, които искат да намалят теглото си.

Мляко

2 % масленост. Прясното мляко с 2 % масленост е най-широко разпространеното. То е подходящо за ежедневна употреба както от малки деца, така и възрастни.

Използва се в балансирането хранене и при някои диети. То може да се използва и като лекарство, като всяка сутрин се пие по една чаша.

3.6 % масленост. Това прясно мляко се смята за най-качествено, тъй като по стандарт се добива от специални породи крави. От него се произвеждат най-добрите кашкавал, сирене и всякакви млечни продукти.

То е най-калорично и не се препоръчва на хора, склонни към натрупване на килограми. Те могат да го консумират от време на време, но не и всеки ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest