Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Топ 5 на най-добрите чайове

Топ 5 на най-добрите чайове

MarianeMariane
Джедай
2559563k
5 от 5 Снимки

5. Хъни буш


Хъни буш е сравнително непознат у нас чай. Той се добива от т.нар. меден храст, който е рядко растение, виреещо само на едно място в Южна Америка. Чаят Хъни буш принадлежи към семейството на Ройбос, но има различен, естествено сладък вкус, както е видно от наименованието му.

Този сладък чай е богат на флавоноиди, които имат изразени антиоксидантни свойства. Освен това Хъни буш е полезен както за жени, така и за мъже, защото има способността на регулира хормоналния баланс, понижава риска от рак на простатата и действа профилактично за рак на гърдата и рак на яйчниците.

Чаят е напитка за ценители. И въпреки че мнозина от нас го консумират само в студените месеци от годината или когато се борят с някаква настинка, то истинските ценители на чая му се наслаждават по всяко време.

Международният ден на чая се отбелязва на 15 декември, а културата и традициите на пиене на чай е различна в различните страни по света. Сигурно ще ви е любопитно да разберете, че чаят в Тибет се поднася най-често с добавка на мляко от тибетски як, а в нередни случаи му се прибавя и сол, масло, както и запържено брашно.

В Монголия пък варят чаените листа с ориз, дори месо, пелмени и разтопена овча мазнина. Но като оставим настрана чаените традииции и привички по света, сега ви предлагаме класацията Топ пет на най-добрите чайове, които може да видите в галерията горе, както и да разберете какво ги прави толкова специални.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати