gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Храните, които намаляват живота ни

Храните, които намаляват живота ни

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Чипс
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Някои храни могат да се отразят зле на продължителността на нашия живот, иначе казано – да умрем по-млади, отколкото е планирано.

Първи страдат сърцето и храносмилателната система, тъй като нездравословното хранене води до затлъстяване. Варените продукти притъпяват чувството, че организмът е заситен, и ни се яде още и още, и без да усетим, качваме още някое килце.

Грубата растителна храна стимулира работата на храносмилателната система. Затова трябва да се придържаме към меню, което включва възможно най-много сурови плодове и зеленчуци.

Сред най-вредните за здравето продукти са дъвчащите бонбони и близалките, защото те съдържат огромно количество захар, изкуствени добавки, оцветители и какви ли още не химии.

На второ място са чипсовете, тъй като те са просто смес на въглехидрати с мазнини, гарнирани с оцветители и овкусители. За вредни се смятат и любимите на всички пържени картофи.

Газирани напитки

Сладките газирани напитки също не са от най-полезните за здравето – смес от захар, всевъзможни оцветители и газ. Захарта е прекалено концентрирана и това е причината, поради която веднага след като изпиете една чаша газирано, изпивате още една и още една.

Евтините кренвирши и салами, които едва ли съдържат точно месо, не са полезни за хората, които искат да живеят по-дълго и да запазят фигурата си. Те съдържат доста мазнини, ароматизатори, а някои производители използват соеви заместители вместо месо.

Месото е полезно само когато е крехко и не е мазно. А мазното, напротив, помага за образуването на лош холестерол, което ускорява стареенето на тялото и води до възникване на сърдечно-съдови заболявания.

Майонезата също се причислява към калорийните продукти, които съдържат доста мазнини и въглехидрати, оцветители и всякакви други добавки. Прекомерната употреба на сол сваля кръвното, нарушава баланса на соли в организма и способства за натрупване на токсини.

На последно място по ред, но не и по значение, е алкохолът, който дори в минимални количества пречи на тялото да усвоява пълноценно витамини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest