gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Кока-Кола и Пепси пускат бутилирана вода

Кока-Кола и Пепси пускат бутилирана вода

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1316
Кола
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Здравословният начин на живот набира все повече популярност и за да останат все толкова актуални на пазара, двете най-големи фирми на безалкохолни напитки – Кока-Кола и Пепси, ще пуснат собствени марки бутилирана вода.

Гигантите на пазара за газирани напитки регистрират големи загуби през последните години след излезлите данни за затлъстяване на човечеството, най-вече в САЩ, и вината на храните и напитките за тази тенденция.

Наложи се двете компании напълно да преосмислят маркетинговите си стратегии, за да продават напитките си.

В началото от Кока-Кола решиха да сменят цвета на етикетите си, като от емблематичното за марката червено преминат на зелено, символизиращо природата и здравето.

Тактиката обаче не донесе очакваните резултати и затова компанията е решила да заложи на сигурен продукт – бутилираната вода.

Бутилирана вода

Марките вода на Кока-Кола и Пепси ще са с имената Dasani на Coca-Cola и Aquafina на Pepsi, с които се надяват отново да са лидери на пазара за напитки.

Бутилиратана вода е маркетинговият трик на века, казва Джон Джюел пред Business Insidеr. Хората по цял свят вярват, че водата в булка е много по-полезна за тях, казва още експертът.

Бизнесът с бутилирана вода носи около 13 милиарда долара на индустрията, посочва BBC. Първата марка за вода на пазара бяха Perrier, които благодарение на успешната си рекламна кампания се превърнаха в символ на този бизнес.

С времето и други последваха примера им, внушавайки, че да се пие вода от бутилка, показва класа и носи здраве.

Макар че е безспорно водата е по-полезна от газираното, не можем да я разглеждаме като тяхна алтернатива. Алтернатива на бутилираната вода е чешмяната вода, също толкова здравословна и природосъобразна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Yana G.
Yana G.
23.02.2016 16:41
Кока Кола ще започнат да продават и нещо здравословно - вода!
0
0
Ирина Андреева Jolie
В моя град не купуват и ми нерална в големи туби ,ще купят бутилирана.Наливат от градскитв чешми,че е без пари и това си е. :)
0
0