Хранете се през 3 часа за бърз метаболизъм
Eat Every 3 Hours for a Fast Metabolism
gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Хранете се през 3 часа за бърз метаболизъм

Хранете се през 3 часа за бърз метаболизъм

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
Хранене
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

За да бъдем здравословно слаби, е добре да разберем как функционира тялото ни. Когато го опознаем, ще можем да променим храненето си, така че да нормализираме обмяната на веществата и да ускорим метаболизма. Така килограмите сами ще се топят.

Правилно работещият организъм е първата стъпка към перфектната фигура. За него са му нужни всички вещества - белтъчини, въглехидрати и мазнини. Те трябват да се приемат в съотношение 3:4:3 на всяко хранене, за да работи метаболизмът на пълни обороти.

Колкото повече години минават, толкова по-трудно е да се преборим с навиците си. Тялото ни е така устроено, че се презапасява с мазнини, които е склонно да изразходва само в крайни случаи, когато всички други източници са изчерпани.

За да не позволите на мазнините да вземат превес и да изгаряте колкото се може повече от тях, то внимавайте какво слагате в чинията си. Залагайте на храни с отрицателни калории. Това са тези храни, за чието усвояване се отделя повече енергия, отколкото калорийния им състав.

Хапването през 3 часа пък е ключът към забързването на метаболизма. Диетолозите са категорични, че оптималното време между храненията трябва да е 2-3 часа, тъй като така се стимулира обмяната на веществата.

Правилото е, че колкото повече храна получава, толкова по-бързо я усвоява то. Така подкожните мазнини се изгарят още по-бързо. Големите интервали без храна карат тялото да се запаси с мазнини, които после се изгарят още по-трудно.

Готвене

Забързването на метаболизма обаче може да се осъществи само чрез приема на правилна храна. Ако постоянно похапвате висококалорични изкушения, няма как да се избавите от тлъстинките. Яжте здравословна храна на малки порции. По-големи порции са позволени на основните хранения.

Най-голямото хранене трябва да е между 12 и 14 часа, не по-късно. Обърнете внимание на фибрите – освен че засищат, те ще стимулират обменните процеси в организма ви. Те са в най-високи дози в плодовете и зеленчуците. Сред задължителните храни е и рибата – най-мощният стимулатор на метаболизма.

На организма му трябват 4 часа, за да усвои храната, колкото и лека да е тя. За да стимулираме този процес, е добре след хранене да се поразходим. Ако сте хапнали обилно и пренебрегнете раздвижването, рискувате да си навлечете стомашно-чревни проблеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest