gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»За какво да използваме зеления чай

За какво да използваме зеления чай

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
181k
За какво да използваме зеления чай
Сушилник за прибори и добро настроение
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сушилник за прибори и добро настроение
9.00 лв.
Виж ››

Зеленият чай се използва от хиляди години. Той е вкусен, а и е доказано, че има редица ползи за здравето от употребата му. Но зеленият чай има и други приложения - от почистването на килими, до намаляване отоците по краката - повече в следващите редове:

1. Намалява подпухналите очи. Танините и кофеина в зеления чай помагат за намаляване на подпухналостта, а също премахват тъмните кръгове под очите. Запарете две торбички със зелен чай. Изцедете колкото можете от водата и охладете до стайна температура. Сложете по една торбичка чай над всяко око и стойте така 10-15 минути. Правете тази процедура поне два пъти седмично и ще забележите резултатите!

2. Успокоява слънчеви изгаряния. Зеленият чай съдържа свойства, които помагат при всякакви възпаления на кожата. Потопете чисто парче плат в охладен зелен чай и да го наложете върху засегнатата област.

3. Поглезете краката си. Зеленият чай намалява подуванетето на очите, но същото важи и за краката. След дълъг ден няма нищо по-добро от освежаваща ароматна вана за подутите от ходене крака.

4. Намаляване миризмите в хладилника. Никой не иска миризлив хладилник. Преборете се с тях, като поставите на сухо неизползвана торбичка зелен чай. Така влагата ще бъде абсорбирана, а хладилникът ви ще ухае приятно.

5. Почиства засъхналите мазнини. Сложете пакетче зелен чай върху гъбичка и кухнята ви ще заблести, без да е необходимо да използвате вредни препарати!

6. Свежест в гардероба. Няколко торбички зелен чай в шкафа/гардероба ще го изпълнят с хубав изтънчен аромат.

7. Чисти килими. Без шега! Разпръснете няколко използвани, но сухи листа от зелен чай 10 минути преди да минете с прахосмукачка. Това ще помогне да оберете повече мръсотия и прах, а и ще ароматизира и килима, и прахосмукачката ви!

8. Чисти стъкло и огледала. Отварата от зелен чай е чудесен помощник в борбата със замърсените стъкла. Сварете няколко торбички чай, разредете леко с вода и нанесете.

9. Естествено боядисване на хартия, великденски яйца и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest