gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Пийте кафе срещу пролетна умора!

Пийте кафе срещу пролетна умора!

Yana G.Yana G.
Готвач
1001k
Пийте кафе срещу пролетна умора!
Двустенна термо чаша за кафе - 270 мл
Качество без компромис:
Двустенна термо чаша за кафе - 270 мл
14.50 лв.
Виж ››

След дългата и студена зима всички с усмивка се радваме на пролетта. Природата се събужда за живот, както и вие трябва да се будите всяка сутрин с по-приповдигнато настроение.

Но с идването на по-топлото време и смяната на сезоните настъпва и така наречената пролетна умора.

Това е чувство на цялостна умора, сънливост, намалена работоспособности и липса на добра концентрация. Организмът ни се нуждае от пречистване на токсините, които са се натрупали в организма ни през дългите зимни месеци.

Тялото ни произвежда антиоксиданти, които си набавя от разнообразните храни и напитки, които консумираме.

Според някой изследвания кафето е сред храните, които съдържат антиоксиданти. Това твърдение е обосновано и в класация, където кафето заема 6 място по най-много антиоксиданти в една типична порция.

Кафе срещу пролетна умора!

Някой учени, провели проучвания в САЩ и Европа, твърдят, че компонентите на разтворимото кафе, различни от кофеина, спомагат за метаболизма на глюкозата.

Разтворимото кафе е една от най-известните и разпространени напитки по света. Полифенолите са основният вид антиоксиданти във всяка една чаша кафе. Тези полифеноли спомагат за борбата на свободните радикали в нашия организъм, които се образуват ежедневно.

Пиейки чаша ароматно кафе сутрин или следобед, ние се борим с хронични заболявания. Допълнителен бонус е, че с консумацията на кафе забавяме преждевременното стареене.

Малко известен факт за кафето е, че то съдържа и хранителни фибри. След изследвания в Германия се установява, че съдържанието на тези хранителни фибри може да варират в зависимост от различни фактори като вида на кафето, степен на изпичане и начина на варене на самото кафе

А за да ви стане още по-уютно на душата, комбинирайте чашата си ароматна енергизираща напитка с някое парче от тези вкусни сладкиши с кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest