gotvach.bg»Статии»Диети»Диета с прясно мляко

Диета с прясно мляко

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
991583
Прясно мляко
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство-17%
Препоръчано за теб:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
24.07 лв.
Виж ››

Без съмнение може да се каже, че млякото, независимо дали е прясно или кисело, е пълноценна храна. Тя не само че съдържа основните хранителни вещества в уравновесени пропорции, но е и изключително богата на витамини, минерални соли и др.

Прието е да се счита, че именно млякото е най-лесно смилаемата храна, която изобщо не натоварва организма, нито пък дава хранителни отпадъци. Препоръчва се да бъде консумирано ежедневно както при здравите, така и при болните хора. Изключение правят единствено хората, които имат непоносимост към белтъка на млякото.

Специално прясното мляко е много добро при провеждането на диети, особено ако е нискомаслено. Можете сами да си изработите млечен режим с прясно мляко в зависимост от това дали искате да отслабнете или да подсилите организма си. Ако целите не сваляне на килограми, а подсилване на тялото, трябва към млякото да прибавяте и хляб или други тестени изделия. И в двата случая обаче е важно прясното мляко да е приемано в по-малки количества, но по няколко пъти на ден.

Тук ще Ви предложим една примерна диета с прясно мляко, която е предвидена за отслабване. Тъй като е полугладна, не е добре да я прилагате за продължителен период от време. Общо взето единственото, с което трябва да се снабдите, е нискомаслено прясно мляко, обикновени бисквити, зеленчуков бульон и диетична извара. Ето как може да протече деня Ви:

Закуска към 8.30- 9 ч.: 300 мл слаб билков чай с прясно мляко

Мляко

Закуска към 10- 10. 30 ч.: 200 мл обезмаслено прясно мляко с малко захар

Обяд: 400 мл обезмаслено прясно мляко с 50 г обикновени бисквити

Следобедна закуска: 200 мл слаб зеленчуков бульон с бучка масло

Вечеря: 400 мл обезмаслено прясно мляко с 50 г крем от пасирана извара.

Ако искате да спазвате този млечен режим за 3- 4 дни, можете за разнообразие да замените прясното мляко с млечен крем, крем карамел или крем ванилия. Ако сте прекалено гладни, добавете към режима и сухар или солети. За препоръчване е обаче да не прекалявате с времетраенето му.

Тази диета съдържа под 1 200 калории, като в това число влизат около 50 г белтъци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest