gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да си приготвим шоколадови яйца у дома?

Как да си приготвим шоколадови яйца у дома?

Как да си приготвим шоколадови яйца у дома?
Стилен свещник на дървена стойка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Стилен свещник на дървена стойка
5.40 лв.
Виж ››

Почти всеки, да не говорим за най-малките, обичат шоколадовите яйца. Те са вкусни, интересни и криещи изненада. Ако се замислим, какво друго му е нужно на човек. Все пак, за да не изпадаме в кулинарно-философски разсъждения, ви предлагаме една бърза, лесна и изключително вкусна рецепта за това как да си приготвим шоколадови яйца у дома.

Няколко са необходимите пособия и продукти. Първо ви трябва пластмасова форма за яйце. Колкото по-голяма е, толкова по-лесно ще ви бъде да приготвите сладкиша. Ако се чудите къде можете да намерите подобна форма, обикновено такива се продават в магазините за домашни потреби или големите хипермаркети.

Останалите необходими продукти са 200 грама бял шоколад, 200 грама млечен шоколад, три супени лъжици шоколадови овесени ядки, които можете да заместите и с шоколадови криспи.

Хубаво измийте и след това подсушете пластмасовата форма. След това разтопете на водна баня белия шоколад. Когато е готов, го нанесете на тънък слой по двете половини на формата. Запазете малко бял шоколад за слепване на двете половини. Изчакайте шоколадът да се втвърди. Обикновено за това ще са ви необходими около 15 минути.

Оставете белия шоколад да стегне. Наред идва млечният шоколад. Разтопете и него на водна баня. Покрийте белия слой с кафяв слой. Идва ред на шоколадовите криспи. Нанесете ги на тънък слой и ги покрийте отново със слой кафяв шоколад.

Оставете яйцето заедно с формата за около час и половина, за да може да стегне шоколадът много добре. След това внимателно извадете двете половини на почти готовото лакомство. Слепете ги, като използвате за спойка малко количество бял шоколад. Изрежете излишното, когато се втвърди.

Макар и рецептата да изглежда трудна, най-голямото препятствие за изпълнението й обикновено е намирането на пластмасова форма за яйце. Ако не се справите с издирването, можете в крайна сметка да използвате форма за мъфини и вместо шоколадово яйце да приготвите също толкова вкусни шоколадови бисквити по абсолютно идентична технология.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest