Хапването на пица издава какъв човек сте
Eating Pizza Reveals What Kind of Person you are
gotvach.bg»Статии»Любопитно»Хапването на пица издава какъв човек сте

Хапването на пица издава какъв човек сте

Пица

С развитието на технологиите и публикуването на всяка втора снимка в Интернет пространството за психолозите стана прекалено лесно да разчетат характера на всеки. Специалистите просто отварят даден профил и от видяното могат да отсъдят кой какъв човек е. Все пак са останали малко хора, които не споделят всяка интимност от ежедневието си в социалните мрежи. Експертите обаче са намерили как да разчетат личността и на тези последни мохикани. Това може да стане просто като ги погледат как хапват пица.

Да, точно така. Хапването на пица може да ви издаде какъв човек сте. Ще са запитате: По колко начина може да се яде пица, че по това чак да се прави личностна характеристика? Отговорът е четири. Поне така твърди психологът на звездите Пати Уудс, която е и най-често наеманият експерт от таблоидите отвъд океана, когато жълтата преса иска да разбере какво казва езикът на тялото на една или друга знаменитост.

Според Уудс всяко човешко действие, дори и яденето на пица на парче, разказва битието на извършващия го. Конкретно за италианския специалитет психологът твърди, че от консумацията му могат да се определят четири вида поведение - господстващо, стимулиращо, представящо и съответстващо.

Представителите на първия вид са тези хора, които не са претенциозни. Те са гладни и искат да утолят нуждата си. Характерно за тях е, че те искат всичко, на всяка цена и не се притесняват да си го набавят, без да се съобразяват със себе си и околните. На хората с такива личностни характеристики не им пука, че пицата е стара или без подправки например. Тя ядат бързо и нервно.

Вторият тип хора са тези, които изяждат първо кората на парчето пица, вместо по-вкусната и покрита с плънка част. Това са хората, обичащи драмата, но същевременно обичат да показват и да развиват своето влияние върху останалите. Те се радват на вниманието и го търсят всячески.

Ядене на пица

Третият тип хора са тези, които хапват пица с нож и вилица, дори и да няма условия за това. Тези личности са верни, надеждни и устойчиви. Чуждото мнение за тях винаги е пред тяхното. В стремежа си да угодят, те често пренебрегват себе си. Те са щастливи, когато обкръжението им се чувства добре благодарение на тях.

Последни са хората, които просто се хранят. Те се стремят да задоволят глада си, но не го правят на всяка цена. Хапват, както им е удобно и винаги започват да ядат парчето пица от остря край. Тези хора са най-близко до нормалността от всички архитипове поведение. Те знаят, че пицата е направена просто за да се изяде, без излишна драматизация. Точно това е и основният им принцип, водещ ги в живота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest