gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Истини и заблуди за зеленото кафе

Истини и заблуди за зеленото кафе

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
1462k
Зелено кафе
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
45.00 лв.
Виж ››

В търсене на магически продукт, който да им помогне да свалят максимално количество излишни килограми за минимално време, жените все по-често разчитат на различни хапчета, чайове и продукти, за които не знаят много, но са чували, че помагат бързо.

Точно такъв продукт е и зеленото кафе. В натурален вид това прахче е изключително горчиво и неприятно на вкус, така че ако някой ви каже, че наистина можете да заместите кафето си с него и да се чувствате страхотно, по-добре не му вярвайте.

По-честата форма, под която се приема зелено кафе, е на таблетки. И тук трябва да знаете, че с тези таблетки е проведено едно единствено изследване върху 8 мъже и 8 жени и резултатите са повече от блестящи. Вие веднага ще решите, че това наистина е магически продукт, стига да не знаете, че всъщност кампанията по проведения експеримент е била изцяло финансирана от компанията, която е отговорна за разпространяването на продукта.

Тук някъде трябва червената лампичка във вас да се включи и сами да прецените дали ефектът е само и единствено от зеленото кафе или всичко е маркетингов трик.

Отслабване със зелено кафе

Експерти, които са се заели с проучване на състава на зеленото кафе, твърдят че неговите съставки могат да претоварят сърдечно-съдовата и нервната система.

Хлорогенната киселина пък наистина ускорява метаболизма ви, но цената, която трябва да платите, е понижаване на кръвното налягане (добре е за хората с по-високо кръвно налягане, но останалите трябва да имат едно наум).

Истина е също така, че зеленото кафе е изключително силен антиоксидант и като такъв може да съдейства не само за това да изглеждате добре външно и да свалите килограми, защото намалява апетита, а ускорява метаболизма, но същевременно чисти и шлаките отложили се по вътрешните ни органи.

Всеки сам ще прецени за себе си какви са плюсовете и минусите на зеленото кафе и заслужава ли си то.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest