gotvach.bg»Статии»Любопитно»Сребърните прибори съсипват вкуса на храната

Сребърните прибори съсипват вкуса на храната

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
1462k
Сребърни прибори
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
30.00 лв.
Виж ››

В закътани чекмеджета на дълбоки шкафове почти всички ние държим комплект сребърни прибори за специален случаи или за обичани и ценни гости. Сигурни ли сте обаче, че красиво декорираните вилици и ножчета, направени от сребро, ще бъдат най-добрият избор за незабравима и вкусна вечеря?

Скорошни изследвани твърдят, че материалът, от които са направени приборите за маса, оказва сериозно влияние и променя вкуса на храната, която консумираме с тях, така че по препоръка на специалисти е по-добре да забравим напълно за среброто и да потърсим злато, ако искаме да се насладим на перфектни блюда.

Доброволците в експеримента опитвали различни храни с лъжици, произведени от 7 различни вида метал - хромирани, поцинковани, медни, от неръждаема стомана, тенекиени, сребърни и златни. Единодушно било взето решението, че и сладкото и соленото са най-вкусни, когато се похапват от златната лъжичка.

Всички останали прибавят някакви нотки от своя вкус към вкуса на ястието, така че трябва да се съобразявате - например ако металът е по-сладникав, да добавяте по-малко захар и обратното.

Сребърни прибори

Оказало се, че най-долу в класацията останала сребърната лъжичка, като всички потвърдили, че храната от нея била ужасна на вкус. Среброто прави неприятна реакция с киселините в различните видове плодове и сярата в яйцата и като резултат това напълно унищожава приятния вкус на каквато и да е храна, в която тези съставки присъстват.

Именно поради тази причина е добре да разчистите чекмеджетата и да се освободите от старите и ненужни сребърни прибори. Те може и да ви изглеждат красиви и подходящи за изискани вечери, но трябва да сте сигурни, че ако заложите на тях, със сигурност ще сбъркате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest