Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Сокът от цвекло намалява високото кръвно

Сокът от цвекло намалява високото кръвно

Червено цвекло

Учените от болница Свети Вартоломей в Лондон установиха, че 500 мл сок от цвекло дневно значително намалява високото кръвно налягане и то само в рамките на един час.

Половината от 14 доброволци, участвали в проучването, след измерване на кръвно налягане пили сок от цвекло, а другата половина карали на вода.

Кръвното налягане на всички било контролирани четири пъти през 15 минути в първия час. След това на всеки час, след което и на всеки шести час.

Още в рамките на първия час кръвно налягане на доброволците, пили сок от цвекло, значително намаляло значително. Докато при другите, които пили само вода, почти не постъпили изменения.

Професорите Амрита Алувалия и Бенджамин Бен казват, че съдържащите се в цвеклото соли, се срещат и при зеленолистните зеленчуци.

Професор Алувалия допълва, че сокът от цвекло може да бъде природно, евтино и ефективно средство за лечение на сърдечно-съдови заболявания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
51
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Кати Маринова
Кати Маринова
15.08.2014 18:44
Единственият в света апарат за измерване на кръвно налягане, който открива сърдечната аритмия - предсърдно мъждене и спасява живот е А200 АФИБ на МИКРОЛАЙФ !!!
Изключителен!
Признат от най - добрите кардиолози в света!
Успешно преминават клинични тестове според международните протоколи на най - известните международни експертни общества!
0
3