gotvach.bg»Статии»Любопитно»Закриват два пазара

Закриват два пазара

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k2k
Пазар
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Парламентът взе решение да закрие два пазара. Причината е крайно слабото използване на отреденото за пазар пространство.

Първият закрит пазар ще бъде общинският зад Енергоразпределение. В него едва 10% от масите се използват. Решението е подкрепено от търговците, които имат 80 броя търговски маси и 13 за нехранителни маси.

Тяхното и единствено искане, да им бъде предоставена възможност за извършване на търговска дейност на други определени за целта места, е одобрено.

При гласуването бе взето решение да се закрие и пазарът за живи животни край село Могила. Причината отново е намаленото предлагане. От 2013-та до днес то спада и днес реално не се осъществява. За изминалата година постъпилите такси в общинския бюджет от пазара са в размер на 56 лв.

Одобрено бе още създаването на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия. Според него членове на съвета могат да бъдат още заместник-кметовете, главният архитект, представители на общинския съвет, ръководители на структурите за спешно реагиране, юридически лица, включително юридически лица с нестопанска цел и други, имащи отношение към намаляването на риска от бедствия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest