Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Десет напитки за перфектна фигура

Десет напитки за перфектна фигура

Десет напитки за перфектна фигура

Тайната на загубата на тегло е не само да се спазва определена диета, но и да се направи правилен избор на напитките, които ще се консумират през деня.

Премахнете содата, газираните и сладки бутилирани напитки. Заменете ги с обикновена вода или природни напитки, които са направени с натурални съставки.

1. Вода с лимон

Пиенето на вода с лимон може да стимулира загубата на тегло. Лимоните са богати на пектин, а фибрите помагат при противодействието на внезапен глад. Някои проучвания показват, че тези, които спазват алкализираща диета, могат да отслабнат по-бързо. Правилният избор на това какво да се пие рано сутрин, също ще помогне при поддържането на здравословна диета през целия ден.

Десет напитки за перфектна фигура

2. Кокосова вода

Тези, които искат да запазят теглото си под контрол, може да се възползват от полезните свойства на кокосовата вода. Водата от кокосов орех, ако се пие редовно, може да се отрази положително на метаболизма. Тя е с много ниско съдържание на калории и съдържа около 1% мазнини. А при по-активна обмяна на веществата може да насърчи загубата на тегло.

3. Зелен чай

Десет напитки за перфектна фигура

Зеленият чай се счита за полезен съюзник срещу затлъстяване и допълнителни килограми. Някои вещества в зеления чай могат да доведат до способността на организма да изгори излишните мазнини и да намали абсорбцията на мазнините, въведени с храната.

4. Зелено кафе

Зеленото кафе е от значение за интересите на тези, които искат да намалят теглото си и да отслабнат. Пиенето на зелено кафе, в допълнение с физическа активност, може да направи чудеса от гледна точка на загубата на теглото. Ако замените традиционното кафе еспресо със зелено кафе, животът ви ще бъде по-здравословен!

5. Черен чай

Ако искате допълнителна помощ, за да отслабнете, добавете в черния чай парче лимон, но не и мляко. Според едно изследване, публикувано в Nutrition Research, протеините, съдържащи се в млякото, ще неутрализират откритите в чая антиоксиданти. И сбогом на ползите за здравето и тънката линията, която тази древна напитка може да ви даде.

6. Каркаде

Сред напитките, които се препоръчват за отслабване, се намира и червеният киселец. Това е инфузия, която се получава от хибискус – сушени цветя. Можете да си го купите в насипно състояние или в торбички от билковите аптеки. Тази напитка подобрява храносмилането, помага на тялото да се отърве от токсините и има леко слабително действие.

7. Йерба мате

Десет напитки за перфектна фигура

Йерба мате е вечнозелено растение родом от Бразилия и Парагвай, но също така разпространено и в други региони на Южна Америка. Дървото достига няколко метра височина. Извлекът от листата на дървото е специфична напитка с полезни свойства, която народите на Южна Америка са ценили в продължение на векове. Едноименната напитка е напълно естествено помощно средство при диети за отслабване.

8. Ройбос

Ройбос е напитка, богата на полезни вещества. Наскоро науката потвърди способността й да помогне на тялото при регулирането на обмяната на веществата. Липсата на кофеин прави напитката подходяща за всеки и е идеалният заместител на кафе. Тя има способността да намалява чувството на глад, което ограничава риска от вземане на излишни калории.

9. Пресни шейкове

Пресните шейкове, направени със сезонни плодове и зеленчуци, помагат на тялото ни да заглуши глада и да подобри имунната система, защото имат високо съдържание на фибри и витамини, които за съжаление често са дефицитни в съвременното хранене. Добър помощник са и когато сме склонни да консумираме малко плодове и зеленчуци. Започнете деня с пресен домашно приготвен шейк, без добавка на захар или млечни продукти. Това ще ви помогне да започнете пълноценно деня си като алтернативен вариант на класическата закуска с кроасан и кафе. Със сигурност, вашето здраве и линия ще се възползват!

10. Билков чай от глухарче

Билков чай от глухарче също се предлага като напитка за отслабване и диуретик. Глухарчето е една от билките със силни диуретични свойства.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest