gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да си приготвим най-вкусните кюфтенца?

Как да си приготвим най-вкусните кюфтенца?

Кюфтенца
Точило за ножове с различни наточвания-19%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Точило за ножове с различни наточвания
20.00 лв.
16.20 лв.
Виж ››

Кюфтетата могат да се правят по няколко начина и с различни видове месо. Например в Турция използват предимно говеждо, агнешко или телешко месо. Кюфтета могат да се приготвят и при използване на гъби за вегетарианците.

Изберете метода, който най-добре отговаря на нуждите ви за цялостното ястието - кюфтета в сос, пържени или на скара. Кюфтетата могат да се използват и в няколко други ястия.

Кюфтета с бавно готвен сос

Доматени кюфтенца

Кюфтетата могат да бъдат приготвени в доматен сос на ниска температура в продължение на дълъг период от време. И сосът, и кюфтетата ще поемат аромата един от друг, създавайки богато и обилно ястие. Подгответе сурови кюфтета, докато сосът се вари. Размерът на кюфтетата може да бъде голям или малък в зависимост от вашите предпочитания. Изпържете кюфтета в тиган с малко зехтин до зачервяване. Добавете кюфтетата и маслото към соса и гответе на бавен огън. Колкото по-дълго време – толкова по-силен аромат ще има самият сос.

Печени кюфтета във фурна

Кюфтета

Загрейте фурната до 200 градуса градуса. Комбинирайте съставките за кюфтетата в купа и разбъркайте. Оформете топки с желаната големина и ги поставете върху незалепващо дъно на съд за печене. Печете кюфтета във фурна за 25 до 30 минути. Месото трябва да покафенее. Извадете кюфтета от фурната и ги поднесете по желание. Печените кюфтета могат да бъдат поднесени към салати, паста или като самостоятелна храна.

Кюфтета на скара

Кюфтета на скара

Загрейте грила на висока степен. Смесете съставките за кюфтета в голяма купа и оформете големи топки с ръцете. Поръсете всяко кюфте с малко зехтин, за да не залепне, и ги сложете на скарата. Гответе за около пет минути от всяка страна или докато кюфтетата започнат да покафеняват. Печените кюфтета са бързо сготвено ястие. Поднесени със зеленчуци, те са много вкусни!

Пържени кюфтенца

Кюфтета

При използване на метод за пържене на кюфтета, добавете лук, чесън, чушки и други зеленчуци в тигана, за да добавите приятен аромат на месните топки. Пригответе кюфтета по желание. Загрейте тиган и добавете зехтина. Оформете малки кюфтенца и ги поставете в мазнината. Гответе с или без зеленчуци, докато месото се запече от всички страни. Поднесете с гарнитура от картофи или други зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest