Кимионът ни лекува от древността
Cumin has Been Keeping Us Healthy Since Ancient Times
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кимионът ни лекува от древността

Кимионът ни лекува от древността

Нина НордНина Норд
Джедай
8262k
Кимион
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л-31%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
115.00 лв.
79.00 лв.
Виж ››

Още от антични времена хората са използвали кимиона с лечебна цел. Семената на това растение са много полезни за хора, които имат проблеми с храносмилането. Освен това кимионът е прочут със своите антисептични свойства.

Семената му съдържат желязо и подобряват състоянието на черния дроб. Експерти от Тексаския университет в Остин, САЩ, твърдят, че кимионът може да бъде използван за лечение и профилактика на няколко заболявания.

За лекуване на стомашни разстройства, повръщане и сутрешно гадене по време на бременност пригответе чай от семена на кимион. За целта запарете в топла вода 1 чаена лъжичка със семена.

Добавете щипка сол в готовата напитка и ѝ придайте допълнителна екзотика, като добавите сок от листа на кориандър. За лечение на симптомите на грип, особено на болки в гърлото, добавете в същия този чай сух джинджифил.

Тази напитка ще намали болката и възпалението. За да подобрите храносмилането си и да поддържате имунната си система в нормално състояние, ще ви помогне сок от семена на кимион.

Кимионът е много полезен за черния дроб и за бъбреците. Освен това редовното пиене на настойка от семената на това растение ще помогне на хора, които страдат от бронхиална астма и артрит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest