Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Умни научни трикове как да готвим по-лесно

Умни научни трикове как да готвим по-лесно

3 от 5 Снимки

Сода в доматения сос


Вместо да добавяте захар в доматения сос (която значително променя вкуса му), добавете малко сода, за да намалите неговата киселинност. Содата за хляб неутрализира киселинността в доматите, като в същото време не променя по никакъв начин вкуса.

Готвенето е наука, печенето още повече. Химичните реакции във времето с правилното количество топлина или студ могат да превърнат нещо толкова просто като брашното, водата и маята в хрупкав, благоуханен и изключително вкусен хляб, който да ангажира всичките ни сетива.

Докато най-добрият начин да се научим да готвим и да станем по-добри кулинари е опитът, има няколко трика, с които да забързаме този процес. Малко по-различна гледна точка към готварското изкуство може да ни даде науката.

Ако се научите да разбирате химическите процеси, протичащи при готвенето, по-добре, вие със сигурност ще станете по-добри в тази област. Точно и затова ви представяме няколко умни научни трика как да готвите по-лесно. Вижте ги в горната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати