Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Умни научни трикове как да готвим по-лесно

Умни научни трикове как да готвим по-лесно

5 от 5 Снимки

Слагайте лимон на всичко


Ако не ви харесва масленият вкус на сладките, добавете малко лимонов сок. Доматеният сос има малко беден вкус – добавете малко лимон. Лимоновият сок е почти като солта. Има ярка киселинност и може да даде цяло ново измерение от вкусове и аромати.

Това става чрез способността му да активира вкусовите рецептори на езика по същия начин, както солта го прави. Също така лимоновият сок в маринатите руши протеиновите нишки и по този начин прави месото по-крехко.

Готвенето е наука, печенето още повече. Химичните реакции във времето с правилното количество топлина или студ могат да превърнат нещо толкова просто като брашното, водата и маята в хрупкав, благоуханен и изключително вкусен хляб, който да ангажира всичките ни сетива.

Докато най-добрият начин да се научим да готвим и да станем по-добри кулинари е опитът, има няколко трика, с които да забързаме този процес. Малко по-различна гледна точка към готварското изкуство може да ни даде науката.

Ако се научите да разбирате химическите процеси, протичащи при готвенето, по-добре, вие със сигурност ще станете по-добри в тази област. Точно и затова ви представяме няколко умни научни трика как да готвите по-лесно. Вижте ги в горната галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати