Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Глухарчето лекува рак и тези 14 болести

Глухарчето лекува рак и тези 14 болести

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
5797
2 от 14 Снимки

2. При високо кръвно налягане


10 г сушен цвят се залива с чаша студена вода и се слага да заври, отварата се вари 15 минути и се прецежда. Пийте по 1 с.л. четири пъти дневно. Освен това салатата от глухарче действа като диуретик, намалява задържането на течности в организма и по този начин облекчава артериалното налягане;

Глухарчето лекува много болести, освен това е идеално за отслабване, балансира функциите на стомашно-чревния тракт, помага при безсъние, подобрява лактацията при кърмене, спасява от болки при артрит и ставни възпаления, общо взето има страшно много приложения.

Може би едно от най-сериозните преимущества на глухарчето е фактът, че помага при ракови заболявания. След проведени експерименти в научната лаборатория в Уиндзор, Канада специалистите са доказали, че терапията с корените на глухарче въздейства върху раковите клетки избирателно, т.е. не оказва въздействие върху здравите.

Докато при химиотерапията страдат и болните, и здравите клетки. Според анализите на този канадски екип, чаят от глухарче спира растежа на ракови клетки и в рамките на 48 часа те се разпадат, като на тяхно място не се появяват нови.

Ето я рецептата за чай от глухарче против рак: 2 ч.л. накълцан сух корен от глухарче се вари 10 минути в 300 мл вода, като е необходимо да се изпиват по 2-3 чаши от този чай всеки ден.

Но нека разгледаме и още няколко болести, при които глухарчето е верен съюзник:

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати