gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Кокосово брашно - кое го прави толкова полезно?

Кокосово брашно - кое го прави толкова полезно?

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45687
Кокосово брашно
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
22.00 лв.
Виж ››

Твърдият кокосов орех се смила във фин прах за приготвянето на кокосово брашно. То има лек аромат на кокосов орех и следователно е идеална възможност за всички видове рецепти, които не изискват силно ароматизирани съставки.

Освен многобройните си употреби в кухнята, репутацията му се е увеличила през последните няколко години в западния свят, благодарение на ползите за здравето, които предлага.

То е много по-питателно от редовно използваните брашна. Можете да използвате кокосово брашно за приготвяне на кифли и торти, тъй като то има по-лека текстура. За добавяне на специален вкус опитайте да смесите кокосовото брашно с друго многофункционално или многозърнесто.

Най-атрактивното в това брашно е, че е свободно от глутен, който причинява увреждане на лигавицата на тънките черва и предотвратява усвояването на храната. Глутенът е нездравословен и е основната причина за подуване и болки в стомаха.

Използването на кокосово брашно в нашата диета може да намали до голяма степен риска от сърдечни заболявания. Замяната на преработените брашна с него понижава холестерола и ви предпазва от диабет и рак.

Кокос

Кокосовото брашно може да допринесе изключително много за достигане на ежедневно препоръчителния прием на фибри, което от своя страна помага на организма да се справи със стомашни проблеми като подувания и запек. Кокосовото брашно съдържа голям брой мазнини, които са полезни за здравето.

Тези мазнини са изключително важни за защитата на тялото срещу гъбични, микробни и вирусни атаки. С антивирусните, антипаразитни, противогъбични и антибактериални свойства, които притежава, кокосовото брашно допринася за изграждането на силна имунна система.

Поддържа и възстановява функцията на щитовидната жлеза, подобрява добрия холестерол, като по този начин намалява риска от сърдечни проблеми.

От кокосовите палми също се добива кокосова захар, кокосово мляко, кокосово масло и кокосова вода от кокосовите орехи, които всички намират голямо приложение в нашето ежедневие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest