gotvach.bg»Статии»Диети»Прасковена диета: Минус 8 кила за 2 седмици

Прасковена диета: Минус 8 кила за 2 седмици

Сок от праскови

Ползи от прасковите

Ароматните прасковки помагат за запазване на младостта и красотата на кожата, защото съдържат много витамин А, който помага за регенерацията на клетките.

Прасковите се състоят от 90% вода. Те са нискокалорични - в 100 г праскови се съдържат само 40 ккал, а в чаша сок от тях има 60 ккал. Освежаващият им ефект е огромен и те са незаменими в летните горещини. Може да се каже, че нашият организъм изразходва повече калории за усвояването им, отколкото самите праскови съдържат.

Освен на вода прасковите са богати още на желязо, калий и витамин А, РР, С, а също и на важни антиоксиданти. Ако изядем 1 узряла праскова, ще си набавим 285 мг калий, който е изключително необходим за метаболизма, мускулните съкращения, укрепва нервната система.

Прасковите са много полезни за хора, страдащи от анемия и различни стомашни заболявания. Плодовете помагат за извеждане на излишната течност от организма и намаляват отоците. Те нежно очистват организма, имат пикочогонно и леко слабително действие, подобряват работата на стомашно-чревния апарат. Затова с праскови наистина може да се отслабне.

Праскови

Диетата с праскови носи отслабване 7-8 кг за първите 2 седмици, затова е особено подходяща за хора с повече наднормено тегло. Следващите 2 седмици са необходими за плавно захранване и затвърдяване на резултата.

След интензивна употреба на праскови кожата става мека, гладка, кадифена. Подобрява се циркулацията на кръвта, възстановяването на клетките, постъпването на кислорода в тъканите.

Правила на прасковената диета

Прасковена диета

Могат да се ядат неограничено количество праскови и да се остане само на тях, но за ден или два като разтоварване. Ако се спазва по-дълга диета, не бива менюто да е съставено само и единствено от тях. В сладките плодове няма белтъчини, които са жизнено необходими за организма ни. Затова в менюто трябва да присъстват яйца, сирене, кашкавал, извара, но да са по-безсолни. Естествено изключени са всякакви сосове и захар, максимално се ограничава употребата на сол. Освен това независимо че прасковите са сочни, трябва да се изпиват поне по 2 л вода дневно.

Меню

Прасковената диета може да продължи минимум 4 дни и максимум месец. В четиридневната диета менюто е просто и има 2 варианта, които се редуват.

През първия ден се изяждат 2-4 праскови на закуска и вечеря, а за обяд 200 г извара и чаша прасковен сок.

През втория ден белтъчини се хапват на закуска - 2 сварени яйца и се пие прасковен сок. На обяд се изяждат 4 праскови, 50 г сирене и малко парче ръжен хляб. За вечеря - 2-4 праскови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest