gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Сандвичите са по-вкусни с маргаритки

Сандвичите са по-вкусни с маргаритки

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Салата с цветя
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
Виж ››

Цветята са прекрасна добавка за безалкохолни напитки и коктейли с вино. Фуксията например е идеална за червено вино, в което са добавени нарязани ябълки или нарязани портокали. За повече аромат, може да се пръснат няколко листенца фуксия.

Виното от глухарчета е много дъхаво, стига да е направено както трябва. Глухарчетата не са чак толкова безобидни растения, защото могат да бъдат и отровни. Специалистите приготвят страхотно вино от сортове, които са отгледани на тъмно, за да няма горчилка.

Листенцата на невена имат леко горчив аромат, който е много подходящ при съчетание с прясно изпечен хляб, както и с различни дарове на морето. Листенцата на невена са много ефектни, ако се смесят с масло, с тях може да украсите ориз или спагети.

Маргаритките имат орехов привкус, страхотна добавка са за салата, а също така и за десерт. Добре се съчетава с масло, намазано върху сандвичи. Може да обсипете салатата с листенца от маргаритки.

Лавандулата има силен топъл вкус, който напомня за камфоров спирт. Това я прави подходяща за чай, а също така за украса на бисквити и на пухкави мусове. Този привкус запазва и медът от лавандула.

Цветовете на розмарина се съчетават с кремове и чайове. Той е много подходящ за печено месо, особено за агнешко печено и овнешко. Цветовете на бъза са вкусни, ако са потопени в сладка панировка и са запържени.

Хайвер

Киселият им вкус е подходящ за добавката им в лимонада и винен сос. Често с цветовете на бъз се гарнира месо. Латинките имат пикантен вкус, леко напомнящ на чушка.

Цветовете може да бъдат използвани за украса на салата, за сандвичи и за студени ордьоври. Цветовете на цитрусовите дървета се смятат за прекрасен кулинарен продукт.

С тяхна помощ се прави специална десертна вода, добяват се в чай, сладолед и десерти. Но ако се надявате да консумирате букет, който са ви подарили, сте се объркали.

Цветовете за кулинарни цели трябва да бъдат отглеждани по възможност в домашни условия и без химия. Цветовете се събират рано сутринта, измиват се и се изсушават.

С градинската ви роза, на която не сте добавяли изкуствен тор, ще приготвите страхотна плодова салата. Просто украсете плодовете с измити листенца.

Ето и някои прекрасни рецепти за сандвичи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest