Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Най-доброто от кухнята на Люксембург

Най-доброто от кухнята на Люксембург

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
74791
Раци

Националната кухня на Люксембург събира в себе си в продължение на векове най-добрите кулинарни традиции на най-близките си съседи. Поради тази причина в кухнята на Люксембург можете да откриете прилики с кухните на Франция, Германия и Белгия. Но това не пречи да се запазят уникални рецепти, които можете да откриете само в местната кухня.

Много от туристите, които са прекарали почивката си в тази малка страна, смятат, че кухнята ѝ е атракция. Сред местните жители най-предпочитани са месните ястия. Най-вкусната рецепта е с пушено свинско месо, нарязано на дребни парченца, и заквасена сметана. Сервира се с боб и картофи.

Освен това ястие в Люксембург можете да опитате свински ребърца, приготвени на скара, кюфтета от черен дроб със зеле, прочутата ardennes шунка, телешки мозък, сърце и черен дроб, приготвени със зеленчуци.

В Люксембург на висока почит са колбасите. Във всяко едно кафене можете да си поблажите, защото навсякъде се предлагат специални месни специалитети с гарнитура варени или пържени зеленчуци. Най-любимите на местните жители зеленчуци са репички и цвекло. Също често се използват и картофи, както и всички останали видове зеленчуци.

Местните готвачи също приготвят и рибни ястия, в които най-често се използват сладководни риби и раци. Раците са станали нещо като визитка на Люксембург.

Когато отидете на гости на някой местен, задължително ще ви сервират туршия и сирене. Невероятно е, но в люксембургската кухня може да намерите огромно разнообразие от сирена. Сиренето е основната съставка на почти всички местни десерти.

В Люксембург можете да откриете много пекарни, повечето от които са семейна собственост и се предават от поколение на поколение. Във всяка една пекарна има традиции и уникални рецепти за готвене. Можете да откриете няколкостотин вида баници, сладкиши, бисквити, които всяко едно по отделно се приготвят с различно тесто.

Освен разнообразната кухня в Люксембург има и голямо разнообразие от вина от долината на Мозел, които са известни из цяла Европа. В областта Мозел се произвеждат повече от 30 вида вина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати