gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Имаш обилен косопад? Спри и прочети рецептата

Имаш обилен косопад? Спри и прочети рецептата

Бананова маска
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален кухненски стелаж с колелца - голям 34см
35.00 лв.
Виж ››

Всички искаме да имаме здрава и красива коса. Хората, обикновено губят от 50 до 100 косъма на ден, което не може да се види с просто око, но загубите ли голяма част от косата си, вече си е за притеснение.

Има и многобройни терапии за коса, от които гривата ви трябва да се възстанови, да стане по-здрава и силна. Но преди да похарчите цяло състояние за тези лечения, опитайте с тази домашна рецепта, която ще ускори растежа на косата. Ето и лесно достъпните съставки за нея:

банан – 0.5 бр.

жълтък – 1 бр.

органичен мед - 1 с.л.

бира – 0.5 ч.ч.

Поставете всички съставки в блендера и пасирате до хомогенна смес. Тя трябва да е като крем, за да се нанася и попива в кожата по-лесно. След приготвянето на крема нанесете го в косата и скалпа особено на най-уязвимите места.

Бира

Завийте косата си с хартиена превръзка (кухненско руло), за да затоплите крема и мястото. По този начин сместа ще отиде дълбоко в кожата, а кожата няма да се задушава и ще диша.

Останете така от 1 до 2 часа, след което измийте косата си както обикновено. С това лечение се третира косата веднъж седмично, ако искате да имате положителни резултати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Свързани рецепти