gotvach.bg»Статии»Любопитно»Българската ракия омагьоса испанците

Българската ракия омагьоса испанците

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
956162k
Ракия
Мултифункционална отварачка 5в1
Практичен аксесоар за вашия дом:
Мултифункционална отварачка 5в1
17.00 лв.
Виж ››

Ракията е сред най-консумираните и произвеждани питиета у нас. Въпреки че се среща в Румъния и други балкански страни, тя се е превърнала в една от визитните картички на България. От векове тя заема важна част от трапезата на българите и съпътства сватби, събори, фестивали и какви ли не други празници.

През горещите дни я пийваме добре охладена, а през студената зима си правим греяна ракия с мед и ароматни подправки. Освен че повишава настроение, умереният прием на ракия бори главоболието, потушава болките в гърба и врата, стимулира кръвообращението.

Затова и нашенците я благославят. Как обаче реагират другите народи на домашната българска ракия? Това провери нашенецът Любо Миланов, който реши да почерпи испанци с култовата българска напитка, да заснеме резултатите от експеримента си и да ги сподели във vbox7.

Оказва се, че традиционното за България алкохолно питие успя да спечели верни почитатели и в Испания. След като дегустираха чашка от домашна сливова ракия от село Габра, чужденците останаха впечатлени от аромата и вкуса ѝ.

Сливова ракия

Доста е силна, но остава добър вкус в устата, споделя испанец на име Мигел пред Любо Миланов.

Напомня на ликьор, невероятна напитка, категоричен бе друг негов сънародник.

Като цяло испанците бяха омагьосани от вкуса на българската ракия. Те признаха, че биха си купили от нея и с удоволствие биха я консумирали по време на парти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest