Всеки сезон си има своите неустоимо вкусни и полезни плодове и зеленчуци. Пролетта например свързваме със спанака, зеления лук, копривата, лапада, зелената салата, репичките, руколата, черешите, вишните.
Лятото е времето за домати, краставици, чушки, сливи, праскови, кайсии, грозде.
Зимата ни навява мисли за ряпата, цвеклото, алабаша.
Есента пък обичайно свързваме с тиквата, крушите, ябълките, морковите, зелето.
Безспорно тези полезни есенни храни също са пълни с важни за организма ни вещества и заемат ключово място в кулинарията, но определено не са най-големите звезди на есенната трапеза.
Ако надникнете в галерията по-горе, ще си припомните още по-апетитни дарове на есента, които съдържат куп полезни вещества и са подходящи за различни интересни ястия.
Вижте кои са те и почерпете вдъхновение за едно незабравимо есенно меню.
Коментари