Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»5 причини да похапвате често помело

5 причини да похапвате често помело

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
5 от 5 Снимки

5. Укрепва сърцето


Заради елементите в състава си помелото се препоръчва при превенцията на сърдечносъдови-заболявания. Смята се, че екзотичният плод е и натурално средство за нормализиране нивата на кръвното налягане.

Помело представлява овален жълт плод, който има големината на малък пъпеш. Той се отглежда в Китай и Тайван, но през последните години все по-често може да се срещне почти навсякъде по света. Има го и в България, където се предлага наред с други цитруси като портокали и грейпфрут.

Екзотичният плод се отличава със свежо ухание и приятен сладникав вкус. След като веднъж бъде обелено, помелото лесно се консумира. Най-добре е, ако това се случи, докато е в сурово състояние, за да се усвоят всички витамини и минерали, на които тази топчица е богата.

Помело има достатъчно изразена индивидуалност и може да се похапне самостоятелно. Но също така е подходяща добавка за салати от листни зеленчуци, както и към блюда с риба и морски деликатеси.

Приятните вкусови качества на плода обаче съвсем не са единствената причина той да бъде консумиран. Прекрасното помело има важни ползи за здравето ни и 5 от тях можете да откриете в нашата галерия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати