Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»За какво помага жабуренето с ракия?

За какво помага жабуренето с ракия?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971161k
Ракия

Ракията е сред традиционните балкански напитки. Тя е високо ценена и присъства на почти всяка българска трапеза. Освен средство за отпускане и подобряване на настроението обаче, това алкохолно питие има и редица други ползи за здравето, дори и да не се пие. Само жабуренето с ракия има доказан ефект при редица здравословни проблеми, с които почти всеки от нас се сблъсква.

Ракията е известна със своите антибактериални и антисептични свойства. Ето защо се използва в народната медицина при пародонтоза. Ако не разполагате със специална вода за уста, жабурене с ракия в продължение на 20-30 секунди може да облекчи проблеми като възпалени и кървящи венци, лош дъх.

Помага още при афти и зъбобол. Изплаквайте устната кухина така по 2-3 пъти дневно в продължение на няколко дни и ще забележите подобрение.

Зъбобол

Жабуренето с ракия (а и гаргарата) помага още при бронхити, кашлица, болно гърло. Действа добре при мигрена и проблеми със съня.

При жабуренето с ракия е добре да използвате домашен концентрат. В случай че напитката е с прекалено висок градус, разредете я с малко вода преди процедурата, за да не изгорите хранопровода при продължителна употреба.

Все пак не разчитайте само на ракия, ако имате някои от изброените по-горе проблеми. Ако въпреки употребата на напитката не получите желаните резултати, задължително се обърнете към лекар или зъболекар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest