gotvach.bg»Статии»Диети»Смути Диета за Тънка Талия

Смути Диета за Тънка Талия

Смути Диета за Тънка Талия

Смутитата са много вкусни, полезни, а в същото време и много лесни за приготвяне. С помощта на блендер само за 1-2 минути може да разполагате с вкусна и здравословна храна всеки ден. Смутито може да представлява както сок, така и по-гъсто пюре. Можете да използвате любимите си плодове и зеленчуци, като добавите и някои не толкова вкусни, но полезни храни, като лененото семе, например.

Ако искате да отслабнете по-бързо и по-лесно и да не се налага да гладувате, то смутитата са вашето решение. Можете да ги правите и да ги приемате по всяко време на деня, като всяко едно смути се смята за отделно хранене. Ако нямате блендер, можете да използвате и пасатор.

Важно е да знаете, че за да може да се почувствате сити със смутито, е хубаво да го хапвате, а не да го пиете. Това е необходимо, защото когато хапвате смутито бавно и на малки хапки, ще усетите стомаха си пълен и сит, а чувството за ситост ще трае по-дълго време. Можете да започнете с по-лекия вариант на тази диета, като хапвате обикновена храна на обед, а през останалото време да приемате смутита.

Смути Диета за Тънка Талия

Предимството на тази диета е, че винаги знаете какво има във вашето смути, какви витамини и полезни вещества е приело вашето тяло. С помощта на смутито не само ще сваляте по 2-3 килограма на седмица, но и ще изчистите организма си от токсините и вредните вещества и ще го тонизирате. Можете да експериментирате с плодовете и зеленчуците.

Можете да ползвате както пресни, така и замразени, но ние препоръчваме пресни, докато са в сезон и са в изобилие, замразени можете да ползвате зимно време, когато няма толкова голямо разнообразие. И за финал - ако искате да отслабнете бързо и лесно преди началото на лятото, то това е вашата диета, която се препоръчва и от много диетолози като полезна и много ефективна.

Има два вида диета от смути - едната е строга, а другата щадяща. При строгата смути диета твърдите храни и продукти са напълно премахнати от менюто ви. Това означава, че при строгата диета се приемат само смутита. На ден са позволени по три литра смути. В този вариант на диетата не присъстват почти никакви калории, но не е балансиран, което значи, че не бива да спазвате тази диета повече от 3-4 дни.

Ако приемете смути по този начин около седмица е възможно загубените килограми да се възвърнат много бързо. Причината за това е че не доставяте на организма си ценните протеини, които влияят върху скоростта на метаболизма. Затова е препоръчително да спазвате сроковете, които споменахме.

Смути Диета за Тънка Талия

Другият вариант на тази диета е щадящият. При този вариант е позволено да се приема и друг вид храна, като менюто трябва да включва нискокалорични храни и да е балансирано.

Заедно със смутитата, можете да приемате и мляко, кисело-млечни продукти, месо, по което няма тлъстини, различни видове риба, ориз, елда, като е важно към всички ястия да добавяте много малко или почти никаква сол. Тази диета можете да прилагате няколко седмици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest