gotvach.bg»Статии»Любопитно»Как да се справим със злоядото дете

Как да се справим със злоядото дете

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
1462k
Злоядо дете
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Няма нищо по-хубаво от това детето ти да опитва със желание всяка храна, която си решил да поднесеш към устните му. За съжаление, този тип малчугани са изключителна рядкост и ако сте родител на подобно малко ангелче, вие задължително точно в този момент трябва да изпитате огромно облекчение.

Всички останали родители могат да потърсят в настоящата статия методи, които не са опитвали, за да се справят с ината на злоядото си отроче.

1. Надхитряне на бебета

Ако детето ви е съвсем мъничко и тепърва сте решили да започнете захранване с различни храни, но то бута и плюе всичко, което не е по вкуса му, то вие съвсем не бива да се отчайвате. Възползвайте се от факта, че детето все още не разбира много добре всички неща и естествено не познава всички вкусове. Покажете му нещо много красиво, шарено, привлекателно, поднесете го леко към устата му и в последващия момент с другата ръка бързо и без то да забележи, му пъхнете лъжичката с пюрето в устата. Ако придружите тези си действия с песничка или забавни физиономии, бебето със сигурност ще забележи повече тях, отколкото различния вкус.

Злоядо дете

2. Смесване на храни

Ако сте опитали всякакви техники, но все пак вашето дете по никакъв начин не желае да вкуси нещо, което знаете, че е здравословно и искате то да яде, най-лесно може да пасирате съвсем малко и да го смесите с основната храна. Пюретата и готвените ястия със сос са изключително подходящи за тези случай. Въоръжете се с търпение, защото по този начин може да слагате нищожна доза в сравнение с това, което трябва да консумира детето, но все пак ако го правите по-често организма му може да привикне малко по малко към вкуса на броколи да речем.

3. Декоративна чиния

Вложете малко въображение и вмъкнете нежеланите продукти с финес в детската чиния. Правете кюфтенца, сандвичи, хапки или каквото и да било, което знаете, че ще се хареса като към него прибавите и декорации- очи, уста, носле, мустаци, коса, облаци, дървета, слънце или каквото още ви хрумне. Всички тези декорации трябва да бъдат с плодове и зеленчуци, които по принцип детето не одобрява. Под формата на игра, вероятността да хапне едно заснежено дърво е много по-голяма от тази да го накарате да изяде парче карфиол.

Злоядо дете

4. Разсейване

Обичайно децата се запленяват силно от детските филмчета и игри, било то по телевизията или на компютъра. В такъв момент, когато детето ви не ви чува и не отговаря на това, което го питате, само защото се е задълбочило в тематиката на излъчваното филмче, вие имате чудесната възможност да му поднесете нещо, което в други условия не би пожелало. От друга страна, ако неприятният вкус все пак успее да върне детето в реалността, вие отново може да използвате детското филмче като помощен инструмент. Със сигурност, ако не сте използвали, то поне сте чували от приятели фразата: Ако не си изядеш всичко в чиния ще спра телевизора!

Злоядото дете изисква доста старание и въображение от страна на родителите си, но така или иначе нямаме друг избор. Всеки родител иска да направи най-доброто за детето си и колкото и непосилна да му се вижда задачата, с някой от изброените по-горе методи все пак ще успее да надхитри или промени вкусовите нагласи на упорития си наследник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest