Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Почерпете се! Днес е националният ден на Пина Колада

Почерпете се! Днес е националният ден на Пина Колада

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
Почерпете се! Днес е националният ден на Пина Колада

Пина Колада е сред класическите коктейли за лятото и днес - 10 юли, отбелязва своя национален ден. Ако сте имали нужда от повод да се почерпите с коктейл, вече имате такъв.

Пина Колада е карибски коктейл, съдържащ ром, кокосово мляко и сок от ананас. В превод името на коктейла означава отфилтриран ананасов сок.

Според най-популярната версия коктейлът Пина Колада е създаден през 1954 година от бармана Рамон Марерро. След три месеца на експерименти е забъркал коктейла, който се е харесал на всички посетители, а в рамките на една година рецептата за алкохолната напитка била разпространена по свят свят благодарение на американските туристи.

Някои историци обаче твърдят, че първата Пина Колада е създадена през 1820 година от капитан Роберто Кофреси за поддържане на бойния дух на неговите пирати. За да освежи екипажа си, той приготвил смес от ром, ананас и кокосово мляко.

Класическата рецепта за Пина Колада е 30 милилитра бял ром, 90 милилитра ананасов сок, 30 милилитра кокосово мляко и няколко кубчета лед.

Алкохолът е със сладък вкус и приятен за консумация, но трябва да внимавате с количеството и заради алкохолното съдържание, и заради факта, че само в една чаша се съдържат 552 калории.

Отпразнувайте летния празник с една:

- Върджин Пина Колада;

- Безалкохолна Пина Колада.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати