gotvach.bg»Статии»Диети»Тайната диета на Клеопатра за отслабване

Тайната диета на Клеопатра за отслабване

ЗорицаЗорица
Гуру
5086k
Медената диета на Клеопатра
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Медената диета на Клеопатра е най-вече за изчистване на организма от натрупаните токсини, което неминуемо води след себе си и до отслабване при хората с наднормено тегло, засилване на метаболизма, укрепване на здравето и имунитета.

Всички много добре знаем, че медът е могъща лечебна храна, той е известен със своите антибактериални, терапевтични и благотворни ефекти върху цялото тяло. Медът се използва още от древността за лекуване на рани, за ускоряване на оздравителните процеси при множество заболявания, за приготвяне на сиропи против кашлица, за подобряване на храносмилането, за хидратиране на кожата, подхранване на косата и още безброй невероятни ползи за здравето и красотата.

Бях прочела за диетата на Клеопатра преди около 20 години в някаква стара книга, взета от университетската библиотека. В началото не я взех на сериозно, но след като я споделих с близка моя колежка, решихме заедно да я изпробваме. И с упоритост резултатите не закъсняха.

Мед
Снимка: Зорица

Рецептата е много лесна - избирате си ден от седмицата, в който не сте твърде физически натоварени, и всяка седмица в този ден сте на медена диета. През останалите шест дни от седмицата не е нужно да се ограничавате от любимите си храни - може да си хапвате всичко, което обичате.

Има уловка обаче - както споменах по-горе, трябва да сте упорити и да не пропускате избрания ден (да предположим, че сте избрали неделя). Тогава всяка неделя трябва да спазвате медената диета и да не консумирате нищо друго освен мед и вода. Количеството на меда е ограничено - точно 4 супени лъжици мед за целия ден и неограничено количество минерална или изворна вода.

Препоръчвам ви да приемате по 1 с.л. мед, разтворен в чаша студена вода сутрин, на обяд, за следобедна закуска и за вечеря. През останалото време на деня можете да пиете чиста вода без ограничения. Старайте се да приемате минимум литър и половина чиста вода на ден, за да останете хидратирани и по-лесно да изхвърлите токсините от тялото си.

Всичко друго е забранено през този ден (кафе, чай, плодове и т.н.) - само 4 супени лъжици мед и вода. На следващия ден може да закусите както обикновено.

Ефектът от медената диета на Клеопатра става осезаем след около месец. Първите седмици ще имате чувството, че нищо не се променя, но в края на месеца ще усетите разликата - ще започнете постепенно да сваляте все повече килограми. Не е нужно да спирате - продължавайте със схемата - един и същи ден от седмицата да приемате мед и вода, докато не постигнете желаните резултати.

Медена диета

Когато това стане ОБАЧЕ, не може рязко да излезете от режима. Когато сте доволни от количеството свалени килограми и не желаете да сваляте повече, важно е да знаете, че не трябва да прекъсвате рязко диетата. Трябва постепенно да излезете от нея, като в началото започвате да пропускате през седмица избрания меден ден, след това през две седмици, през три седмици и т.н. Тук правилото е, че колкото време сте били на диетата до получаването на желания резултат, то още толкова време трябва да продължите с нея с постепенно разреждане на медения ден, преди напълно да излезете от режима.

Добре е, ако вече сте излезнали от медената диета, то поне веднъж на шест месеца да сте на меден ден.

При мен за 3 месеца свалих 20 килограма. Продължих още 2 месеца, като през първия месец пропусках медения ден през една седмица; през втория месец пропусках две седмици и така стигнах до веднъж месечно на меден ден. През целия период нито съм спортувала, нито съм се ограничавала от любимите ми храни, а резултатите бяха страхотни - свалени точно толкова килограми, колкото трябваше. Без увиснала кожа, без йо-йо ефект, чувствах се жизнена и енергична, кожата и косата ми сияеха.

Вода

Да, става бавно - но може би в това е тайната. В края на краищата и килограмите, които ми пречеха, също не са се натрупали за един ден. Както казва поговорката - Хубавите неща стават бавно, а в случая и с трайни резултати.

Аз имам собствено обяснение как действа на тялото тази медена диета на Клеопатра и защо е толкова изумителна. Представете си вашето тяло като дом, а мозъка - като натоварената домакиня, на която от тичане напред-назад на работа, готвене, пране, гладене, чистене и т.н. все не намира време да почисти ОСНОВНО целия дом. Няма как да си вземе няколко дни отпуск и само да чисти, нали? А домът, т.е. нашето тяло има нужда от основно почистване - натрупани шлаки, токсини, които пречат на тялото да функционира нормално и оттам идват и излишните килограми, а след тях и здравословните проблеми.

Ето и ролята на диетата - даваме на тялото си по един ден в седмицата, в който да бъде освободено от всички други ангажименти и да се занимава само с чистене на натрупаната "мръсотия". През този ден не се храним, за да не ангажираме организма с дейности като храносмилане, производство на хранителни ензими и т.н. Даваме му само мед, но в него се съдържат всички важни за здравето вещества като въглехидрати, белтъчини, витамини, ензими, микроелементи.

Медът дава на тялото ни качествена енергия, за да може то да работи ефективно по почистването, без реално да гладува. Естествено един мръсен дом за един ден няма как да се изчисти основно. На следващата седмица ще се оправи едно, на по-следващата - друго, на по-по-следващата ще изхвърли нещо излишно и така постепенно тялото ни свиква с този ден на почистване и дори започва да го очаква и да се подготвя за него. Именно затова денят, който сте избрали, не трябва да се променя. И затова диетата не трябва да се спира внезапно.

Отслабване

Другият интересен момент при тази диета е, че може да продължите толкова, колкото желаете. Някой може да каже ама аз ще взема да се стопя.... Всъщност не, няма. Тялото отслабва бавно и естествено само до натрупаните излишни килограми. След това отслабването осезаемо спира. Дори и да продължите медената диета, ако нямате излишни килограми, няма да отслабвате, само ще давате на тялото си нужното и необходимо свободно време за детоксикация. А вие ще се чувствате, жизнени, свежи, пречистени, здрави, по-млади, дори по-подвижни и енергични. Между впрочем не само ще се чувствате така, вие ще сте такива.

Допълвам само, че ако сте пушачи, опитайте се да не пушите или поне намалете броя на цигарите през Медения ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest