gotvach.bg»Статии»Любопитно»Нова мода - бели ягоди с вкус на ананас

Нова мода - бели ягоди с вкус на ананас

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Нова мода - бели ягоди с вкус на ананас
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене
79.00 лв.
Виж ››

Британците вече похапват ягоди с вкус на ананас, които се появиха преди броени дни в магазините им. Специалните плодове изглеждат като обикновените ягоди, с тази разлика, че са чисто бели на цвят, с червени семки.

Те имат не само ананасов вкус, но и около тях се носи богато ухание на екзотичния плод. Ананасовите ягоди ще се продават във Великобритания в продължение на пет седмици.

След това сезонът на този специален плод просто приключва. Ягодите с вкус на ананас дълги години са били познати на местното население в Южна Америка. Това е била дивата разновидност на ягодите.

В началото на XXI век тези специални ягоди започнали малко по малко да изчезват и са щели да бъдат изтрити от лицето на земята. Но холандски фермери взели инициативата в свои ръце и започнали да ги отглеждат с цел продажба.

Специфичните ягоди се отглеждат в оранжерии. Плодовете се смятат за напълно узрели, когато зеленият им цвят премине в напълно бял, а семките върху тях станат червени.

Сто двадесет и пет грама от плодовете се продават по 3 лири, а след тринадесети април цената им ще нарасне с една лира. Това обаче не са единствените интересни плодове на пазара.

Сладки като истински плодове домати са се появили във веригите супермаркети в Англия. Те са от сорта Sugar и са отгледани в слънчева Испания. Вкусът на тези домати напомня грозде или праскова.

Размерът на сладките домати е като на чери-доматките. Те имат много витамин С – достатъчно е едно дете да изяде шепичка такива доматки и получава половината от дневната норма на витамин С.

Двеста и осемдесет грама от сладките домати се продават за почти две лири. Тези домати обаче са генно модифицирани. А учени от САЩ откриха ген, който кара доматите да стават по-сладки без генно инженерство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest