gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Народна рецепта-чистач на червата!

Народна рецепта-чистач на червата!

Мария СимоваМария Симова
Автор
49123k
Прочистване на черва
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
115.00 лв.
Виж ››

Известно е, че за да се отървете от много заболявания, е достатъчно да изчистите червата си от слуз, фекални камъни и паразити. За 70 години живот през червата преминава 100 тона храна и 40 000 литра течност. Фактът, че червата са замърсени, се дължи на честия запек, метаболитни нарушения, захарен диабет, алергии, прекомерно или недостатъчно тегло, заболявания на филтриращите органи на бъбреците и черния дроб, заболявания на слуха и зрението, системните заболявания, вариращи от артрит до рак.

С помощта на клизми само малка част от дебелото черво се изчиства. Изчистването на червата с помощта на апаратура е доста скъпо, отнема време и нарушава чревната микрофлора.

Приема на 1-2 ч.л. брашно от ленено семе, ви позволява да изчистите напълно дебелите и тънките черва за 2-3 седмици от застоялата слуз, фекалните камъни и паразити. При това напълно се запазва чревната микрофлора.

Внимание! Този метод допринася за бързото нормализиране на теглото и изгарянето на телесните мазнини. Лененото брашно трябва да бъде прясно смляно, така е в състояние да абсорбява и отделя токсични вещества, шлаки от тялото, намалява нивата на холестерола в кръвта.

Ленено семе

Лененото брашно има широк антипаразитен спектър на действие, има пагубен ефект върху много видове хелминти, гъбички и вируси. Ленът има положителен ефект върху регулирането на липидния метаболизъм.

Показание за прием на ленено брашно

При възпалителни процеси на лигавиците на горните дихателни пътища, стомашно-чревния тракт, гастрит, колит, пептична язва и дуоденална язва, заболявания на пикочните пътища – пиелит, цистит, наднормено тегло, нарушен липиден метаболизъм.

Ленът е ефективен за ежедневен прием с профилактична цел.

Начин на употреба за пречистване на червата

Лен

1 седмица: 1 ч.л. ленено брашно + 100 г кисело мляко или кефир;

2 седмици: 2 ч.л. ленено брашно + 100 г кисело мляко, заквасена сметана или кефир;

Приемайте тази смес вместо закуска. Дебелите и тънките черва се изчистват от слуз, фекални камъни и паразити, при това напълно се запазва микрофлората на червата.

По време на периода на пречистване е необходимо да се спазва водният режим - да се пие вода до 2 литра на ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest