Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Лечение на алкохолизъм с билки

Лечение на алкохолизъм с билки

ХрисиХриси
Новак
14717
Лечение на алкохолизъм с билки

Алкохолизмът е сериозна болест, от която за съжаление е заболяла голяма част от обществото. Страдайки от тази зависимост, освен на себе си човек може да навреди и на своите близки, а лечението ѝ е изключително трудно. Първата стъпка е осъзнаването на зависимостта, а след това предстои прием на различни медикаменти и терапии.

Начин, който може да бъде полезен в борбата с алкохолизма е лечението с билки. Тези природни дадености могат да бъдат ефективни при редица болести и проблеми, включително и за алкохола.

Магарешки бодил – това растение съдържа вещества, заради които се използва при лечение на заболявания на черния дроб. По тази причина то е полезно при алкохолна зависимост, тъй като се бори с токсини от алкохола.

Жълт кантарион – билка с антидепресантни свойства, които помагат при алкохолна зависимост. Тя намалява желанието за алкохол, а впоследствие предотвратява появата на такова у лекуващите се.

Кудзу – коренът от това растение се приема при алкохолна зависимост и махмурлук. Проучвания показват, че тази билка съдържа съставката диадзин, която е ефикасно средство срещу наркотична и алкохолна зависимост.

Ибога – растение, което съдържа вещество, известно с ефикасното си действие срещу наркотична и алкохолна зависимост. Действието му се изразява в предизвикване на нежелание за прием на опиатите.

Женшен – растение, популярно със своите тонизиращи и благоприятни свойства за организма. То ускорява обмяната на веществата, оттам и процеса на справяне с коварната зависимост.

Пасифлора – билка, която се приема, за да се справи с проблемите при спиране на алкохола, като гадене, абстиненция и други.

Алкохолната зависимост е опасва и трудно преодолима болест. Ако не успеете да излекувате себе си или свой близък по този начин, то задължително потърсете специалист или друго решение. Не оставяйте нещата такива, каквито са, защото алкохолът не прощава – нито на човекът, пристрастен към него, нито на хората от обкръжението му. Борбата с него не е лесна, но победата е сладка. Обградете се с подкрепа и тръгнете по този труден път още сега!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати