gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да обелим бързо картофи?

Как да обелим бързо картофи?

ХрисиХриси
Новак
14838
Обелени картофи
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л-31%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
115.00 лв.
79.00 лв.
Виж ››

Като салата, пюре или просто така, варените картофи са си доста вкусна храна, която се приготвя бързо, но изисква малко повече нерви. Със сигурност и вие мразите люспичките, които се отделят и късат, докато ги белите… Много е неприятно, когато малки късчета от тях се разпилеят по целия плот, когато изгаряте пръстите си неведнъж и когато вместо бърза, тази вечеря се превръща в истинска загуба на време.

Е, за да спасим следващото ястие с варени картофи, което смятате да поднесете на близките си и да ви спестим нервите и изгорените ръце, ще споделим бърз начин за белене на картофи, по който няма да се опарите, няма да закъснеете и няма да чистите час време след себе си.

Тайната е в подготовката. Преди да сложите картофите в тенджерата да се варят, направете на всеки от тях разрез с нож през средата. Може да е крив, няма проблем! Важното е началото и краят да съвпадат.

След като го направите, можете да ги оставите на котлона. Малко преди да ги свалите от огъня, си пригответе съд със студена вода и лед за предпочитане. Когато картофите са сварени, един по един ги сложете във водата и изчакайте около минута или по-малко, колкото да се охладят. Когато това стане, вземете картофа и просто дръпнете обелката от двете страни на разреза. Тя ще падне веднага и ще остане цяла. Без опарвания, без накъсвания и без губене на време. Ще ви бъде дори интересно.

Този метод е ефективен и когато не сте направили разрез на картофите, с разликата, че после ще паднат няколко парченца обелка не две. Вие решавате. Може да го прилагате както при пресни, така и при стари картофи.

Сигурни сме, че този начин за белене на картофи ще улесни всяка домакиня, особено ако наближават празници… Бързо и лесно ще приготвите чудна трапеза с любимите си ястия, а картофите без съмнениe са едно от тях. Било като гарнитура, салата или пюре, те са неизменна част от почти всеки празник и дом.

Как да обелим бързо картофи?

Белене на картофи

Ако пък смятате да приготвите ястие с картофи, без да ги варите, и трябва да ги обелите сурови, може да приложите друг трик. В случай че нямате картофобелачка наблизо, накиснете картофите за около 10 минути в студена солена вода. Това определено ще улесни процеса на белене и подготовката им за перфектното ястие.

Що се отнася до уредите, които служат за белене на сурови картофи, има два - изключително удобни. Нож и белачка, с които бързо и лесно може да подготвите продуктите си за готвене. Белете отгоре-надолу, за да обхванете по-широка и по-дълга обелка от картофа. И двата вида белачки са страшно удобни и със сигурност ще се превърнат във ваши първи помощници в кухнята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest