Тънкости при пържене на кюфтета
Секреты жарки котлетTrikovi kod prženja ćuftica
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Тънкости при пържене на кюфтета

Тънкости при пържене на кюфтета

Пържени кюфтета
Снимка: Сия Рибагина
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
Качество без компромис:
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
115.00 лв.
Виж ››

В основата на вкусните пържени кюфтенца стоят няколко важни правила.

Да започнем с каймата. За да изпържите наистина сочни и вкусни кюфтенца, ви препоръчваме да не купувате готова кайма. Най-добре отидете в месарница, купете парче месо и помолете да ви го смелят, а може и да си го смелите сами вкъщи, стига да разполагате с месомелачка.

Перфектната кайма за кюфтета е смес от свинско и телешко (50:50), като гледайте в свинското месо да има и сланинка - именно тя ще придаде сочност на кюфтенцата.

Кайма за кюфтета

Подправките, които се слагат за кюфтенца, са сол, черен пипер, кимион, лук и чубрица, разбира се, вие може да добавите каквито подправки обичате.

Месенето е третата важна стъпка за вкусните пържени кюфтенца. След като сте прибавили всички продукти, ви чака дълго месене. Много хора мислят, че е достатъчно да помесят малко каймата колкото да се разнесат продуктите. Това обаче е много груба грешка. Трябва да продължите с месенето, докато получите сочна и мека кайма, която не е кашава.

Омесената кайма трябва да престои в хладилник поне 3-4 часа, за да поеме подправките. Но ние ви препоръчваме, ако имате възможност, да оставите каймата да престои 1 ден с подправките, за да може напълно да се овкуси.

Пържене на кюфтета

При пърженето на кюфтета не използвайте много олио, тъй като самите кюфтенца отделят мазнина. Изчакайте мазнината да е добре загряла преди да сложите кюфтенцата. В противен случай ще поемат от вкуса ѝ.

По време на пърженето на кюфтенцата използвайте щипка или лопатка и в никакъв случай вилица, тъй като, ако прободете кюфтетата с вилица, ще изтекат соковете им и ще се изсушат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
27.03.2020 16:37
Много хубав съвет, благодаря ви! И аз не изчквам една нощ дори в хладилник. И много пти, разбърквам каймата и пържа или пека на грил тиган.
2
0