gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се пекат различните сладки?

Как се пекат различните сладки?

Печене на сладки
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Всички ние искаме да предложим на близките си нещо вкусно за похапване. Ако вече си имате любими рецепти за сладки, ние ще ви дадем някои съвети за това как да ги приготвяте и какви интересни тънкости трябва да знаете. Ще обясним и колко време се пекат сладките.

Загряването на фурната за печене

Всички съвременни фурни имат степени за печене на два реотана - работят на горен реотан, долен реотан или с горещ въздух. Ако следвате указанията, които сме подбрали за вас, ще имате вкусни сладки и сладкиши, домашно приготвени от вас за вашите любими хора.

Печене с включени горен и долен нагревател

Време за печене на домашни сладки

Този вид печене е подходящ за мъфини, домашни рула, пандишпанови блатове. Ако печете пандишпановия блат на горещ въздух, той ще стане трошлив и сух и няма да може да се навие. Затова ви препоръчваме да печете с включени горен и долен реотан. Пандишпановите блатове за торта се пекат по същия начин и голяма грешка би било да ги печете на горещ въздух.

Ако допуснете тази грешка все пак, трябва да знаете, че се образува захарен слой на повърхността, но дефектът може да се поправи и той внимателно да се изреже. Мъфините също не се пекат на горещ въздух, тъй като могат да се деформират от струята горещ въздух. За тях също е препоръчително да се пекат на два реотана.

Печене при включена функция горещ въздух

Обратно на мъфините, еклерите и сладките трябва да се пекат точно на горещ въздух. Еклерите с този вид обработка стават хрупкави, бухват, а и не е необходимо след изпичането да се срязват. Сладките пък могат да се пекат в няколко тави едновременно на различните нива във фурната.

За останалите печива (напр. кексово тесто, тесто с мая) изборът на загряване на фурната отново е от важно значение. Трябва да знаете, че основен принцип при печене на горещ въздух е фурната да се загрява с около 20 градуса по-ниска температура, отколкото при печене на горен и долен нагревател, тъй като при този тип загряване топлината се разпределя по различен начин.

Може да използвате някои малки трикове за печене на дребни сладки

Печени дребни сладки

1. Не замествайте съставки от рецептата, защото сладките може и да не се получат с други продукти;

2. Не използвайте стари (изветрели) продукти, купувайте винаги пресни и в срок на годност;

3. Охлаждайте тестото за дребни сладки, за да не лепне, когато го оформяте;

4. Избягвайте прекомерното размесване и разточване на тестото, защото с всяко точене то ще става все по-твърдо и накрая сладките няма да стават за ядене;

5. Когато оформяте сладките с ръце, внимавайте да не ги деформирате и да се изпекат в погрешната форма;

6. Използвайте хартия за печене и охлаждайте тавите;

7. Печенето на няколко тави едновременно е възможно и затова използвайте фурна на горещ въздух за дребните сладки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest