gotvach.bg»Статии»Любопитно»Гениален трик, с който авокадото узрява за 1 нощ

Гениален трик, с който авокадото узрява за 1 нощ

зряло авокадо
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
115.00 лв.
Виж ››

Използвайте гениалния трик в следващите редове, за да узрее авокадото ви за една нощ. Всички сме били в тази ситуация: да търсим в магазина перфектно узрялото авокадо. Само че няма такива.

Не се отчайвате, имаме гениален трик, с който ще накараме твърдото като скала авокадо да узрее за една нощ.

Как да накараме авокадото да узрее бързо

Всичко, което трябва да направите, е да поставите неузрялото си авокадо в кафява хартиена торба, да затворите и да я оставите на кухненския плот. Да, това е толкова лесно.

В случай, че сте любопитни защо този метод работи, процесът е свързан с етиленовия газ, който произвежда авокадото. Обикновено газът се освобождава бавно, което кара авокадото да узрее. Но когато поставите плода в торбичка, тя концентрира газта и ускорява процеса на узряване.

Ако искате да узрее още по-бързо, можете да добавите повече етиленов газ, като поставите други плодове, освобождаващи етилен, в чантата с него - като банани, ябълки или киви. Брилянтно, нали? Струва си да се отбележи, че тези зреещи трикове ще работят и с други плодове.

авокадо

Как да разберем че авокадото е узряло

Това ни води до следващия въпрос: Откъде знаеш кога едно авокадо всъщност е узряло? Не правете грешката да разчитате само на цвета. Авокадото от сорта "Хас" става тъмнозелено или черно, когато узрява, но други сортове ще запазят светлозената си кожа.

Така че, за да проверите дали авокадото истински е узряло, трябва леко да стиснете плодовете. Ако е узряло и готово за консумация, авокадото трябва да е сравнително твърдо, но стискането да доведе до нежно потъване на пръста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest