gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Няколко начина да загубите 5 килограма

Няколко начина да загубите 5 килограма

Мария Д.Мария Д.
Джедай
7
Сваляне на килограми
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л-31%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чугунена тенджера със стъклен капак - 5 л
115.00 лв.
79.00 лв.
Виж ››

За съжаление, за отслабването няма еднозначна препоръка, която да важи за всички. Това, което помага на един да губи килограми, може да е неефективно при друг. Всички сме толкова различни - от хранителните предпочитания, до химията на телата ни. Затова единственият успешен начин да постигнеш и поддържаш здравословно тегло е да намериш това, което работи за теб.

Следните начини са се доказали като успешни в загубата на килограми. Опитайте ги и вижте какво ще ви донесе успех.

Хидратирайте се

Изследванията показват, че хората, които пият достатъчно вода по време на диета, отслабват повече от тези, които не се хидратират добре.

Яжте на половина

Разделете нормалната си порция на две и оставете втората част за по-късно. Ще видите, че с по-малко храна ще се чувствате по-добре, отколкото си мислите.

Яжте без месо

Като цяло вегетарианците са с по-ниско телесно тегло, отколкото хранещите се с месо. Опитайте да ядете безмесни ястия, докато не свалите няколко килограма.

Станете веган

Ако вегетарианството не ви помага да загубите килограми, минете на следващото ниво. Откажете се от яйцата и млечните продукти.

Вземете пресни храни

Отслабване

Откажете се от пакетираните и яжте само пресни храни и ястия, които сте приготвили.

Гответе вкъщи

Храненето навън може да ви донесе не само повече разходи, но и повече калории. През уикенда си направете някои заготовки и ще можете през седмицата бързо да имате домашно приготвена вечеря.

Ограничете сладкото

Спиране на сладкото

Всеки знае, че захарта не е здравословна. Но ако започнете да четете етикетите, ще разберете, че тя се крие на неочаквани места. Примери са замразените предястия и сосовете, отказването от които ще ви помогне много да намалите захарта.

Премахнете празните въглехидрати

Краткосрочното премахване на празните въглехидрати като бял хляб, тестени и захарни изделия може да даде ефективно начало на плана ви за отслабване.

Станете въздържател

Алкохолните напитки са източник на празни калории. Заменете ги с вода.

Правете кратки почивки за разходка

Разходка

На всеки половин или един час ставайте и се разхождайте 5 минути. Кратките разходки са обикновено и лесно средство за загуба на тегло.

Спете

Изследванията показват, че хората, които не получават достатъчно сън, ядат повече и пълнеят повече в сравнение с тези, които се наспиват добре.

Обадете се на приятел

Приятели

Така ще запълните самотата с разговор, а не с ядене на бонбони или други източници на излишни калории.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest